Hollywood’un en iyi eğitimli 8 kadını

Oyunculuk tutku, özveri ve hepimizin hayal edebileceğinden daha fazla zaman gerektirir, bu yüzden bir üniversiteden (bazen birden fazla!) mezun olmayı başaran aktrisler binlerce hayran için ilham kaynağı olur.

Haber Merkezi / Bir Hollywood yıldızı olmak zordur, ancak bir aktris olarak kariyer yapmak daha da zordur. Oyunculuk tutku, özveri ve hepimizin hayal edebileceğinden daha fazla zaman gerektirir, bu yüzden bir üniversiteden (bazen birden fazla!) Mezun olmayı başaran aktrisler binlerce hayran için ilham kaynağı olur.

İşte Hollywood’daki en iyi eğitimli 8 kadın.

Natalie Portman

Harvard Üniversitesi’nden mezun olan Natalie Portman, oyunculuk kariyerinin başlarında psikolog olmayı düşünüyordu. 2003 yılında psikoloji alanında lisans derecesini aldı, yani Yıldız Savaşları’nda oyunculuk yapıyor ve aynı zamanda çalışıyordu. Hocaları, onun bir psikolog olarak kolayca kariyer inşa edebilecek mükemmel bir öğrenci olduğunu hatırlıyor!

Sigourney Weaver

Alien filmindeki çığır açan rolünden önce Sigourney Weaver bir değil iki üniversiteyi bitirdi. İlk önce Stanford’da edebiyat okudu, ancak gerçek tutkusunun bir oyuncu olmak olduğunu fark etti. Lisans derecesi aldı ve oyunculuk eğitimi almak için Yale’e geçti. Söylemeye gerek yok, bir profesyonel oldu ve orada yüksek lisans derecesi aldı ve gelecekteki başka bir yıldız olan Meryl Streep ile arkadaş oldu.

Lupita Nyong’o

Lupita Nyong’o, 12 Years a Slave filminde oynamadan ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar kazanmadan önce, Hampshire Koleji’nde okudu ve ana dal olarak Film ve Afrika çalışmalarını seçti. Lisans derecesi aldı ve ‘Me Genes’ filmindeki çalışmaları nedeniyle büyük beğeni topladı . Daha sonra 2012 yılında yüksek lisans derecesi ile mezun olduğu Yale School of Drama’ya kaydoldu. 12 Years a Slave ilk oyunculuk deneyimiydi ve büyük bir başarıydı!

Jodie Foster

Mükemmel bir oyuncu olmasının yanı sıra, Jodie Foster’ın diller konusunda da bir yeteneği var. Yale’de edebiyat okudu. Akıcı Fransızca konuşuyor, İtalyanca, Almanca ve biraz İspanyolca biliyor. Aslında Fransızcası o kadar iyi ki, filmleri Fransız izleyiciler için tercüme edildiğinde kendisine sesleniyor.

Kate Beckinsale

Gençken Kate Beckinsale şiir ve edebiyatla çok ilgilendi. Okulda okurken çok sayıda genç yazar ödülü aldı ve doğal olarak okuma ve yazma çalışmalarına devam etmek için Oxford’a geçti. Orada Fransız ve Rus edebiyatı okudu ve Oxford Üniversitesi Dramatik Topluluğu üyesi olarak oyunculuğa devam etti. Daha sonra edebiyatta mı yoksa oyunculukta mı kariyer yapmak istediğini seçmek zorunda kaldı ve ikincisini seçti.

Meryl Streep

Meryl Streep, Hollywood’un en ünlü, yetenekli ve çalışkan aktrislerinden biridir. Doğal olarak çok çalıştı. Birinci derecesini Vassar Koleji’nde oyunculuk eğitimi aldı ve burada olağanüstü oyunculuk becerilerinden dolayı drama hocaları tarafından çok beğenildi. Daha sonra eğitimine Yale School of Drama’da devam etti ve hayatını kazanmak için yarı zamanlı garson olarak çalıştı. Bu süre zarfında Meryl Streep, tiyatro oyunlarında durmaksızın oyunculuk yapıyor ve kendisine bir isim kazandırıyordu. Ayrıca Dartmouth College’da Fahri Sanat Doktoru derecesi aldı! Söylemeye gerek yok Hollywood’un en tanınmış isimlerinden biri oldu.

Mayim Bialik

Mayim Bialik, oyunculuğa henüz 12 yaşındayken başladı, bu da oyunculuk kariyeri ve çalışmalarını hayatı boyunca dengelemek zorunda olduğu anlamına geliyor. Harvard ve Yale’ye kabul edilmesine rağmen, UCLA’da nörobilim okumaya gitti ve burada doktorasını aldı. Bu yeterli değilmiş gibi, İbranice çalışmalarında da lisans derecesi ile mezun oldu. Bir dahaki sefere The Big Bang Theory’de Amy Farrah Fowler’ı oynarken onu gördüğünüzde , unutmayın – o kadın aslında ne hakkında konuştuğunu biliyor!

Emma Watson

Emma Watson her zaman bir oyuncu olmak istediğini biliyordu ve çalışmalarına 6 yaşında başladı, Oxford tiyatro okulunda dans, oyunculuk ve şarkı derslerine katıldı. 10 yaşındayken ilk profesyonel rolü olan Harry Potter filmlerinde Hermione olarak rol aldı. Genç oyunculara her gün film setinde saatlerce ders verildi ve oyunculuk hakkında başka herhangi bir yerde öğreneceklerinden daha fazla şey öğrendiler. Okuldan sonra, halen Harry Potter filmleri çekerken Brown Üniversitesi’nde İngiliz edebiyatı okudu. Lisans derecesini 2014 yılında aldı. Emma Watson aynı zamanda sertifikalı bir yoga ve meditasyon öğretmenidir!

Emma Watson

Emma Watson her zaman bir oyuncu olmak istediğini biliyordu. Çalışmalarına 6 yaşında başladı, Oxford tiyatro okulunda dans, oyunculuk ve şarkı derslerine katıldı. 10 yaşındayken ilk profesyonel rolü olan Harry Potter filmlerinde Hermione olarak rol aldı. Genç oyunculara her gün film setinde saatlerce ders verildi ve oyunculuk hakkında başka herhangi bir yerde öğreneceklerinden daha fazla şey öğrendiler. Okuldan sonra, halen Harry Potter filmleri çekerken Brown Üniversitesi’nde İngiliz edebiyatı okudu. Lisans derecesini 2014 yılında aldı. Emma Watson aynı zamanda sertifikalı bir yoga ve meditasyon öğretmenidir!

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir