HDP’li Gergerlioğlu, Meclis’te sabahladı

Hakkındaki kesinleşmiş yargı kararının TBMM Genel Kurulu’nda okunmasıyla vekilliği düşen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis’te sabahladı. Sosyal medya hesabından görüntülü bir paylaşım yapan Gergerlioğlu, “Uyduruk cezalar, karar okumalar milletin verdiği vekilliği, iradeyi elimizden alamaz. Direniyorum, direniyoruz. Gerçek demokrasi nöbetimiz, direnişimiz devam ediyor” dedi.

Haber Merkezi / ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası alan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun cezası, Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından onandıktan sonra, kararın TBMM Genel Kurulu’nda okunmasıyla vekilliği düşürülmüştü.

Meclis’te sabahlayan Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı görüntülü paylaşımda, “Uyduruk cezalar, karar okumalar milletin verdiği vekilliği, iradeyi elimizden alamaz. Direniyorum, direniyoruz. Gerçek demokrasi nöbetimiz, direnişimiz devam ediyor” dedi.

Gergerlioğlu, açıklamasının devamında, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeyim. Ayrılmadım. Dün milletvekilliğim düşürüldü ama ben direniş yolu seçtim. Genel kuruldayım ve daha sonra HDP toplantı odasındayım. Arkadaşlarımla birlikte buradaydık geç saatlere kadar. Daha sonrasında da ben meclisten ayrılmadım ve milletvekili arkadaşlarım da refakat etti ve burada sabahladık” ifadelerini kullandı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir