HDP, Mardin’i Kayyumdan Geri Aldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde, 3’ü büyükşehir olmak üzere 8 il ve 46 ilçeyi kazandı. HDP’nin kazandığı iller arasında Mardin’de bulunuyor.

Ahmet Türk ve Necla Figen Altındağ, kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi eş başkanları oldu.

Ahmet Türk Kimdir?

Ahmet Türk 2 Temmuz 1942’de Mardin’de dünyaya geldi.  Güneydoğu’nun aşiretlerinden Kanco ailesindendir.

Ahmet Türk’ün aktif politik hayatı, milletvekili ağabeyi Abdürrahim Türk’ün öldürülmesiyle başladı.

1973 senesinde Demokratik Parti’den Mardin milletvekilli seçildi. 1974 senesinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçerek vazifesini burada sürdürdü. Sonrasında Sosyal Demokrat Halkçı Parti içerisinde yer aldı.

1989 senesinde yaşanan Paris’teki Kürt Konferansı’na katıldığı gerekçesiyle partiden ihraç edildi. 1990’da HEP’in kurulmasında öncü oldu. Ayrıca HADEP ve DEHAP yönetiminde çalışmalarda bulundu.

22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan Türkiye genel seçimlerinde Mardin Bağımsız Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi. Aynı zamanda Demokratik Toplum Partisi’nin genel başkanlık vazifesini yürüttü. DTP, Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılınca, milletvekilliği düşürüldü.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi. Ahmet Türk, 17 Kasım 2016’da İçişleri Bakanlığı tarafından vazifesinden alındı.

Ahmet Türk, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerinde tekrar Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı seçildi.

Necla Figen Altındağ Kimdir?

1966 Mardin Ömerli doğumlu Necla Figen Altındağ bir çocuk annesidir. Altındağ, babasının Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) çalışıyor olmasından kaynaklı uzun yıllar Adana’da yaşadı.

1992 yılında Adana’daki Çukurova Pamuk, Yer Fıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri’nde (Çukobirlik) memurluk ve yöneticilik yapan Altındağ, 1996 yılında tekrardan doğduğu topraklara döndü.

Burada bir süre çalıştıktan sonra emekli olan Altındağ, çalışma hayatı boyunca siyasi çalışmalar içerisinde yer alarak, bazı yardım ve kültür derneklerinin kuruculuğunu yaptı.

Halen Ömerli’de yaşayan Altındağ, insan hakları aktivisti olarak da uzun yıllar faaliyet yürüttü. Altındağ, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerinde HDP’den Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı seçildi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir