HDP Eş Başkanı Temelli: Umut, Barış, Demokrasi Kazanmıştır

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Sezai Temelli, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Umut, barış, demokrasi kazanmıştır” ifadelerini kullandı.

Temelli, açıklamasının devamında, “Seçim sonuçları tam netleşmedi ama ortaya çıkan tablo bize umudun ve demokrasinin kazandığını gösteriyor. Bu tabloda emeği olan herkesi kutlamak gerekiyor. Gerçekten zor bir süreçte Türkiye halkları, kadınları, gençleri, umudu, demokrasiyi büyütmüştür. Türkiye’nin değişim beklentilerine en iyi yanıtı sandıklarda vermiştir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanımız Sezai Temelli, seçim sonuçlarına ilişkin Genel Merkezimizde basın toplantısı düzenledi.

Temelli’nin açıklamalarından öne çıkanlar söyle:

“Bildiğiniz gibi Türkiye gerçekten büyük bir adaletsizlik ve hukuksuzluk girdabında. Bu seçimler bu girdaptan çıkmanın vesilesi olsun. Umut kazanmıştır dedik. Demokrasi, barış kazanmıştır.

Çok zor bir süreçti. Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir kampanya yürüttük. Bu kampanyayı HDP’nin belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği kazanması için yürütmedik. Türkiye’nin sorunlarını çözmek için, Türkiye’nin demokrasi sorununu çözmek için, Türkiye’nin hasretini duyduğu barışı var etmek için yürüdük. Türkiye halklarıyla birlikte yürüdük.

Hep birlikte Türkiye’yi kayyım utancından kurtardık. Kayyımcı zihniyete karşı AKP, MHP bloğuna karşı büyük bir başarı kazandık.

Yarattığımız seçenek karşılık buldu

AKP-MHP bloğundan, kayyım utancından Türkiye’yi kurtarırken hem de batıda AKP ve MHP’yi gerilettik. Bu yarattığımız bir seçenekti ve bu seçenek Türkiye’de karşılığını bulmuştur.

Bugün herkesin bu sonuçlardan çıkaracağı dersler var. Başta iktidarın çıkaracağı dersler var. Bu ders verme seçimi değil diyenlere, Türkiye emekçileri “Bu ders seçimidir” demiştir.

Türkiye halklarının bir arada yaşama iradesini bugüne kadar savunageldik. Bugün ortaya çıkan tablo bunu ortaya çıkarmıştır. Stratejimizin en önemli ayağı olan, batıda AKP-MHP iktidarını geriletme hamlemiz birlikte yaşama politikamızın sonucudur.

Bu kampanyada maruz kaldığımız baskıcı, şiddet, nefret dilinin bir an önce siyasetten ayıklamak lazım. Çünkü bu Türkiye siyasetine, Türkiye toplumuna yapılabilecek en büyük kötülüktür. Buna son verme zamanı gelmiştir.

Şırnak sonucunun halk nezdinde meşruiyeti yok 

Özellikle bir seçim mühendisliği sonucunda, garnizon oyları sonucu kazanılmasının ne halk nezdinde ne de bizim nezdimizde bir meşruiyeti vardır. Bu kabul edilemez.

Türkiye’nin çok ciddi sorunları vardır. Bu sorunları çözümü açısından HDP olarak kampanya döneminde nasıl bir strateji ortaya koyduysak, önümüzdeki dönemde çalışmalarımız bu doğrultuda devam edecek.

Cumhurbaşkanı kendi sınırlarına çekilmelidir

Biz bugün yürütmeye de bir çağrıda bulunmak istiyoruz; yürütme, Türkiye’yi bir gerilime sürükleyen anlayıştan kurtulmalıdır. Cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanlığı sınırlarına çekilmelidir.

Stratejimize sahip çıkan seçmenlerimize teşekkür ediyoruz

Tekrar bölgede, özellikle kayyım yönetimlerinin olduğu illerimizde baskının, zulmün yoğun olduğu illerimizde büyük fedakarlıkla sandıklara sahip çıkan, iradesinden vazgeçmeyen halkımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Diğer taraftan, batıdaki seçmenlerimize de ayrı bir teşekkür borcumuz var. Bu stratejiye sahip çıkmak kolay değildi. Kararlı bir şekilde bu stratejiye sahip çıkarak Türkiye halklarının beklentilerine yanıt oldular.

(Haber Kaos)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir