Hasan Ali Kaldırım Ve Mehmet Topal’dan Önemli Açıklamalar!

Fenerbahçe’nin deneyimli orta saha oyuncusu Mehmet Topal ve takımın deneyimli savunma oyuncusu Hasan Ali Kaldırım, ikinci devre hazırlıklarını sürdürdükleri Antalya kampında açıklamalarda bulundular.

İkinci devreye iyi bir başlangıç yapmak istediklerini vurgulayan Hasan Ali Kaldırım, taraftarların özlediği Fenerbahçe’yi izlettirmek istediklerini belirtirken, iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini söyleyen Mehmet Topal, çok farklı bir ikinci yarı geçireceklerinin altını çizdi.

Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan “Kamp Günlüğü” programında Barış Yalçınsoy’un sorularını yanıtlayan Hasan Ali Kaldırım, “Yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ligin ilk devresindeki maç takviminden dolayı çok antrenman yapma veya çok yüklenme fırsatı bulamadık. Bu da gayet doğal. O yüzden şu anki Antalya’daki kamp dönemimiz bizim için çok iyi bir şans” dedi.

“Geçmiş geçmişte kaldı. Sadece ikinci devreyi değiştirebiliriz”

Ligin ilk devresindeki kötü gidişat yüzünden taraftarlardan özür dileyen Hasan Ali, “Tabii ki özür dilemenin bir şey değiştirmeyeceğini biliyoruz. Bundan sonra geride kalanı düşünmeyip tüm enerjimizi kamp dönemi ve sonrasında oynayacağımız maçlara odaklamak zorundayız. Geçmiş geçmişte kaldı. Sadece ikinci devreyi değiştirebiliriz. Var gücümüzle çok iyi çalışıp hem mental anlamda, hem de fiziksel anlamda kendimizi geliştirip bunları oyunumuza yansıtmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal’ın oynatmak istediği futbolu tamamen kendilerine aşılayıp ikinci devreye güzel bir başlangıç yapmak istediklerinin de altını çizen Hasan Ali Kaldırım, “İnşallah onların özlediği Fenerbahçe’yi ikinci devrenin ilk maçıyla birlikte izletip bundan sonra Fenerbahçe’yi hak ettiği yerlere taşırız.” diye konuştu.

“Kabullenilebilecek bir durumun içerisinde değiliz”

İyi bir kamp dönemi geçirdiklerini ve çok farklı bir ikinci yarı geçireceklerinin altını çizen Mehmet Topal, Ligin ilk yarısındaki kötü gidişata ilişkin, “Kabullenilebilecek bir durumun içerisinde değiliz. Bizim gibi büyük bir camiaya bu durumda olmak hiç yakışmıyor. Bunun için özür dilemek fayda değil belki ama tüm taraftarlarımızdan özür dileriz. Bu durumda olmamıza rağmen sürekli bizi destekliyorlar. Her gittiğimiz deplasmanlara, her gittiğimiz yere sürekli destek için geliyorlar. Şu durumdaki takıma bu kadar destek vermek çok kolay rastlanır bir durum değil. Bunun bilincindeyiz. Camia açısından çok farklı bir ikinci yarı olacak bizim için. Bizden neler isteniyor? Bu durumdan nasıl kurtuluruz? Sürekli yaptığımız toplantılarla çözmeye çalışıyoruz. İnşallah ikinci yarı kazasız belasız bir şekilde tüm her şeyimizi, canımızı varımızı sahaya koyup bu durumun içinden bir an evvel çıkmak istiyoruz.” dedi.

“Yanlışlarımızı da doğrularımızı da hatalarımızı da biliyoruz”

İlk yarıdaki kötü gidişatın sebepleriyle ilgili ise Mehmet Topal, “Takımda çok büyük yenilikler oldu, çok fazla yenilikler oldu. Her zaman konuşmalarımda şunu da söylemişimdir; böyle yenilikler içerisinde zaman zaman acı çekeceğimiz zamanlar olacaktır. Biz yaşadığımız hatalardan ders çıkarmış durumdayız. Demek ki bunu da yaşamamız gerekiyormuş. Yanlışlarımızı da doğrularımızı da hatalarımızı da biliyoruz. En güzel tecrübe yaşanılarak edinilen tecrübedir. Şu an geçmişle yaşamamamız gerekiyor. Çok zorlu ve çok önemli bir ikinci yarı bizi bekliyor. Bu hatalara düşmeyip bir an önce takımı en üst sıralara getirmek için var gücümüzle sahaya çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” açıklamasını yaptı.

“Takıma dönmeleri bizim için de çok olumlu oldu, çok güzel bir enerji geldi”

Kadro dışı oyuncuların affedilmesiyle ilgili soruya Mehmet Topal, “Dönen oyuncular bizim için çok değerli oyunculardır. Bazı sebeplerden, yanlışlardan dolayı bu duruma düştük. Hepimiz hatalarımızın farkındayız. Aatif’a, Dirar’a, Volkan Demirel’e baktığınız zaman çok kariyerli ve büyük oyuncular. Takıma dönmeleri bizim için de çok olumlu oldu. Takıma çok güzel bir enerji geldi. Kenetlenmiş durumdayız. Onlar da en kısa zamanda performanslarını en üst seviyelere çekip takıma faydalı olacaklardır. Onların da dönmesi bizim için ayrı bir mutluluk oldu.” şeklinde yanıt verdi.

“Rekabet olması takım açısından olumlu olacaktır”

Kadro dışı bırakılan oyuncuların affedilmesi ve cezalı oyuncuların cezasının bitmesiyle birlikte takım içinde oluşacak rekabet durumuyla ilgili soruya Mehmet Topal, “Rekabet olması takım açısından olumlu olacaktır. Rekabet her zaman başarıyı getirir. Herkes oynamak ister. Bizim ikinci yarı böyle bir lüksümüz yok. Kim oynamış kim oynamamış çok önemli şeyler değil. Herkes de bunun bilincinde. Herkes oynamak işçin elinden geldiğince sonuna kadar çalışacak ve mücadelesini gösterecektir. Kimin oynadığı önemli değil. Önemli olan ikinci yarı bizim yaşayacağımız başarı ve kazanacağımız maçlar.” cevabını verdi.

“Ersun hoca çalışmayan, mücadele etmeyen oyuncuyu hiçbir zaman istemez”

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal’la birlikte nelerin farklı olacağı yönündeki soruya deneyimli orta saha, “Yaşadığımız bazı şeyleri toplum önünde açıkça söyleyemiyoruz. Hatalarımızla, yanlışlarımızla ilgili aramızda sürekli konuşuyoruz. Ersun hoca oyuncudan ne istediğini direkt yüzüne karşı söyler. Oyuncusundan memnun değilse de direkt yüzüne karşı söyler. Oyuncusuna verdiği özgüven bence onun için en önemli unsurlardan bir tanesi. Eğer bir sorun varsa doğrudan suratınıza söyler. Memnunsa da söyler.  Antrenmanda çalışmayan, mücadele etmeyen oyuncuyu hiçbir zaman istemez. Onun için herkes eşittir. Böyle çalışıldıktan sonra ister istemez başarı gelecektir. Yaptığımız bazı hataların bizler de farkındayız ama bazı şeyleri de toplum önünde ister istemez söyleyemiyoruz.” şeklinde yanıt verdi.

“Başarılı olmasını isterim”

Fenerbahçe’ye transfer haberleriyle gündeme gelen Sadık Çiftpınar’ın performansıyla ilgili soruya Mehmet Topal, “Resmi açıklama olmadığı için yanlış bir şey söylemek istemem. Bu sene ligde en beğendiğim defans oyuncularından bir tanesi. Çok yetenekli ve çok hızlı. Sahada her şeyini veren bir oyuncu. Eğer imzalar atılırsa çok sevinirim. Onun adına da çok sevinirim böyle büyük bir camiada oynayacağı için. Gelirse de inşallah hayırlı olur ve bize büyük katkılar sağlar. Başarılı olmasını isterim.” cevabını verdi.

“VAR sistemiyle ilgili düşüncelerim çok olumlu”

VAR sistemiyle ilgili düşüncelerini de dile getiren Mehmet Topal, “Aslında bazı dezavantajları var. Mesela gol attıktan sonra acaba sevinsem mi sevinmesem mi diye iki defa düşünüyorsunuz. İnsanın içerisinde korku oluyor. Ama VAR sistemiyle ilgili düşüncelerim çok olumlu. Geçmişte ufak hatalardan bile kaçırılan şampiyonluklar, küme düşmeler var. Bunun önüne geçtiğimizi düşünüyorum. Bütün takımlar açısından faydalı oldu. Benim için tek dezavantajı gollerden sonra oyuncuların korkarak sevinmesi.” diyerek sözlerini tamamladı.

(Haber Kaos)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir