Hamilelikte Yapılması Ve Yapılmaması Gereken Egzersizler

Birçok insan hala hamile kadınların egzersiz yapmaması gerektiği konusunda yanlış bir kanıya sahiptir. Ancak çalışmalar, fiziksel olarak aktif olmanın ve egzersiz yapmanın hem anne hem de bebek için sağlık yararları olabileceğini kanıtlamıştır.

Haber Merkezi / Dokuz aylık hamilelik yolculuğu, bir roller coaster yolculuğundan daha farklı değildir. Bir annenin kalbi hamilelik sırasında bir çok farklı duyguyla doludur; son derece mutlu hissetmekten, bir şeyler ters giderse ne olur korkusuna kadar…

Egzersiz yapmaktan kaçınılması gerektiğine dair yaygın inanışın aksine, fiziksel olarak aktif olmanın anne ve bebek için çeşitli sağlık yararları vardır. Hamilelere, her hafta 150 dakika fiziksel aktivite önerilir.

İşte hamilelik sırasında yapılması gereken en iyi egzersizlerden bazıları;

Yan bacak kaldırma

Bu egzersizi yapmak için mindere rahatça uzanın, yanınıza dönün ve destek için başınızı kolunuza yaslayın, diğer elinizi belinize koyun, bacağınızı yana doğru kaldırın ve indirin. Bu egzersizi 10 kez tekrarlayın ve ardından diğer taraftan yapın.

Squat

Squat yapmak için bacaklarınızı omuz genişliğinde açarak ayakta durun. Ellerinizi bir araya getirin ve vücudunuzu aşağı indirin. Kalçalarınızın yere paralel olduğundan emin olun. Bu hareketi 15-20 kez tekrarlayın.

Diz şınavı

Bu egzersizi yapmak için şınav pozisyonuna geçin ve dizlerinizi minderin üzerine koyun. Alt bacağınızı, mindere 45 derecelik bir açı oluşturacak şekilde kaldırın. Şimdi ellerinizin gücünü kullanarak üst bedeninizi indirin ve tekrar yukarı kaldırın. Bu hareketi 10-15 kez tekrarlayın.

Hamilelikte yapmamanız gereken egzersizler;

Egzersiz hamilelik sırasında tedavi edici olabilir, ancak dikkatli şekilde yapılmalıdır. İşte hamilelikte kaçınılması gereken bazı egzersizler;

  • Hamilelikte squash, kickboks, basketbol, ​​binicilik gibi sporlardan kaçınılmalıdır
  • Vücudu aşırı ısıtabilecek yüksek yoğunluklu egzersizlerden de kaçınılmalıdır
  • Çok uzun süre yüz üstü yatmayı gerektiren egzersizlerden de kaçınılmalıdır
  • Anne ve bebekte irtifa hastalığına yol açabileceğinden yüksek irtifalarda tırmanma ve yürüyüşlerden kaçınılmalıdır
  • Su sporlarından da kaçınılmalıdır
Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir