Hamilelik Sonrası Göbek Yağı Nasıl Eritilir?

Hamilelik sonrası göbek bölgesinde oluşan yağlardan kurtulmak zor olabilir. Yeni anne olanlar, hamilelik sonrası göbek bölgesinde oluşan yağı nasıl eritecekleri konusunda gerçekten endişelenme eğilimindedirler ve her şeyi denemeye hazırdırlar.

Haber Merkezi / Hamilelik sonrası göbek bölgesinde oluşan yağlarından nasıl kurtulacağınızı mı merak ediyorsunuz?  Okumaya devam edin…

Göbek bölgesinde yağlanmanın arkasında birçok neden olabilir, bunların birçoğunun yeme veya egzersizle hiçbir ilgisi yoktur. İşte göbek yağının arkasındaki nedenleri anlamanıza yardımcı olacak birkaç örnek.

Hormonlar: Göbeğinizin etrafında yağlanma söz konusu olduğunda hormonlarınız hayati bir rol oynar. Östrojen, hamilelik sırasında kadınların göbek çevresinde kilo almasını sağlayan bir kadınlık hormonudur. Hamilelik sırasında östrojen seviyeleri önemli ölçüde azalır, böylece genellikle emzirmeye hazırlık olarak adlandırılan karın ve uyluk çevresindeki yağ depolanması artar.

Hamilelik: Hamilelik sırasında, kadının cildi bir veya iki bebeği barındıracak kadar gerilir, böylece bebek korumada kalır. Bu da kadınların hamilelik döneminde göbek çevresinden kilo alması için yeterli bir sebeptir.

Genetik yapı: Her insan farklı bir genetik yapıya sahiptir. Bazıları karın çevresinde kolayca yağ alırken, bazıları tamamen genetiği nedeniyle uyluklarının çevresinde yağ alır.

Stres : Stres, birçok kişi için kilo alımının ana nedenidir, çünkü kronik olarak stres altında olduğunuzda, vücudunuz stresle mücadele edebilmek için büyük miktarda kortizol üretmeye başlar. Yüksek düzeyde kortizol, göbek etrafında yağ depolanmasına yol açar. Yani, stres miktarı göbek boyutunuzla doğru orantılıdır.

Yanlış beslenme: Beslenmeye yanlış gıdaları dahil etmek de karın bölgesinde yağlanmya neden olabilir.

Hamilelikten sonra düz bir karın için en hızlı çözüm yolları

Emzirme: Yeni anneler için emzirme, hamilelik sonrası kilolarını oldukça kolay bir şekilde kaybetmelerinin sihirli yollarından biridir. Bunun arkasındaki mantık basittir. Emzirirken rahminiz normal boyutuna dönmeye başlar, böylece karnınız küçük ve düzgün görünür.

Doğru beslenme: Hamilelik sonrası doğru yiyecekler yemek, karın çevresindeki yağı kaybetmeye kesinlikle yardımcı olacaktır.

Alkolden uzak durun: Hamileliğiniz sırasında alkolden uzak durmuş olmalısınız, ancak karın bölgesindeki yağı da kontrol altında tutmak için şekerli, gazlı içeceklerle birlikte alkolden uzak durmanız önerilir.

Tam vücut egzersizi: Hamilelikten sonra, vücudunuzun belirli bir bölümündeki yağları azaltmanıza yardımcı olacak egzersizler hakkında çok şey duyacaksınız. Ancak burada önerdiğimiz şey, yağ kaybı dengesini korumak için tüm vücudunuzu çalıştırmanızdır çünkü bu, diğer sorunlu alanlarla birlikte karın bölgesindeki yağları da eritmenize yardımcı olacaktır.

Ağırlık ve kuvvet antrenmanı: Kardiyovasküler egzersizler, kilo verme problemlerinizin çoğunu çözebilecek egzersizlerdir.

Motive olun: Motivasyon, kilo vermenin anahtarı olmaya devam ediyor, ihtiyacınız olan tek şey, o inatçı göbek bölgenizdeki yağlardan kurtulma hedefine yönelik motive kalmak.

Not: Sunulan bilgilerin amacı herhangi bir hastalığı teşhis veya tedavi etmek, iyileştirmek veya önlemek değildir. Tüm bilgiler yalnızca genel bilginize yöneliktir, tıbbi tavsiye veya belirli tıbbi durumların tedavisinin yerine geçmez. Uygulamadan önce bu bilgileri doktorunuzla görüşün.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir