Hamile Kalmanın Zor Olmasının Beş Nedeni

Çocuk sahibi olmaya çalışmak, her çift için zorlu bir sınav dönemi gibidir. Mutlu haberi duymak için bazıları birkaç ay, bazıları ise yıllarca beklemek zorunda kalır. İster aylarca ister yıllarca, bekleme süresi herkes için zordur. Ancak rutinlerde yapılacak bazı değişiklikler hamile kalma süresini kısaltabilir.

Haber Merkezi / Bu doğru. Doğurganlık, yaşam tarzı, yeme alışkanlıkları ve diğer faaliyetler gibi çeşitli faktörlerden etkilenir. Rutinde bazı olumlu değişiklikler yaparak hamile kalma şansı kolayca artırılabilir. İşte hamile kalmayı zorlaştıran 5 şey ve çözümü;

Stres

Akut stres, birçok sağlık sorununa yol açabilir ve doğurganlığı da etkileyebilir. Fiziksel ve zihinsel sağlığı üzerinde ciddi etkisi olabilir ve bu da hamile kalma şansını azaltabilir. Sağlıklı bir hamilelik için beden ve zihin uyum içinde olmalıdır. Akut stresle uğraşırken hamile kalınsa bile, çocuğun sağlığını etkileyebilir.

Uykusuzluk

Huzurlu bir uyku sadece kendini yenilemek için değil, aynı zamanda sakin ve stressiz kalmak için de gereklidir. Düzensiz uyku, çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir ve ayrıca doğurganlık düzeyini de azaltabilir. Uykusuzluk ayrıca bağışıklık seviyeni düşürür ve enfeksiyon riskini artırır. Erkeklerde uykusuzluk sperm sayısını azaltabilir ve kadınlarda adet gecikmesine neden olabilir.

Fazla kilo

Fazla kilolu ve obez kadınlar için hamile kalmak biraz daha zor olabilir. Çünkü vücuttaki fazla yağ, düzensiz dönemler veya uygun olmayan yumurtlama gibi sorunlara yol açabilir. Her iki durumda da doğurganlık azalabilir ve bu da hamile kalmada zorluğa neden olabilir. Aynı şey aşırı zayıf kadınlar içinde geçerlidir.

Düzensiz adet döngüsü

Düzensiz adet döngüsüne sahip olmanın birçok nedeni vardır; hormonal koşullar, aşırı kilo veya stres gibi. Sabit bir adet döngüsünün olmaması, yumurtlama döneminin hesaplanmasını zorlaştırabilir. Bu nedenle, tüm ay boyunca denense bile, hamile kalma şansı çok azdır.

Farkı sağlık nedenleri

Uzun süre hamile kalınmaya çalışılıyorsa ve hamile kalınamıyorsa, bir doktora danışılmalı. Aslında, bebek planlarken yapılması gereken ilk şey doktorlara danışmaktır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir