Güney Kore’nin Başkenti Seul’de Cadılar Bayramı İzdihamı: En Az 120 Ölü

Güney Kore’nin başkenti Seul’de Cadılar Bayramı kutlamaları sırasında kalabalığın dar bir sokakta ileri itilmesi sonucu oluşan izdihamda en az 120 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

Haber Merkezi / Olay yerel saatle 22.20 sularında meydana geldi. Yongsan İtfaiye İstasyonu Başkanı Choi Sung-beom, Cadılar Bayramı etkinlikleri sırasında çok sayıda insanın dar bir sokakta düştüğünü söyledi.

Choi, yaralılardan büyük kısmına ‘ani kalp durması’ teşhisi konulduğunu ifade etti. Choi, ayrıca olay yerine 400’den fazla acil durum görevlisi ve ülke çapında 140 civarında acil durum aracı sevk edildiğini açıkladı.

Yetkililer olayın kesin nedenini araştırdıklarını, kurtarma çalışmaları devam ettiği için kayıp sayısının artabileceğini bildirdi. Yetkililer ayrıca, hastanelere nakledilenler arasında yabancılar da olduğunu duyurdu.

Ulusal İtfaiye Teşkilatı yetkilisi Moon Hyun-joo, “Bölge hala kaotik durumda, bu yüzden hala yaralıların tam sayısını belirlemeye çalışıyoruz” dedi.

İçişleri Bakanlığı ve itfaiye yetkilileri ilk yaptıkları açıklamada, 100 civarında kişinin yaralı olduğunu duyurmuştu. Ulusal İtfaiye Teşkilatı, sağlık yetkililerinin acil durumdaki kişi sayısını tam olarak belirlemeye çalıştığını aktardı.

Olayın ardından Güney Kore Devlet Başkanı Yon Suk-yeol, üst düzey yetkililerle acil bir toplantı düzenledi ve bölgeye acil sağlık ekiplerinin gönderilmesi talimatını verdi.

Seul’deki mevcut tüm personeli dahil olmak üzere ülke genelinde 400’den fazla acil durum sağlık çalışanı ve 140 araç, yaralıları tedavi etmek üzere bölgeye sevk edildi.

Öte yandan, yerel medyada yer alan bazı haberlere göre, Itaewon’daki bir eğlence mekanına kimliği açıklanmayan bir ünlünün geleceğine dair söylentilerin ardından insanlar, buraya akın ederek izdihama yol açtı.

Haberlerde, Itaewon sokaklarındaki Cadılar Bayramı kutlamalarına yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı iddia edildi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir