Güney Afrika’da Sel felaketi: 253 Kişi Hayatını Kaybetti

Güney Afrika’nın doğusundaki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 253’e yükseldi. Pazartesiden beri ülkenin en büyük kentlerinden Durban ve çevresinde metrekareye 300 mm yağış düştü.

Güney Afrika KwaZulu Natal Eyaleti Sağlık Yürütme Konseyi Üyesi Nomagugu Simelane, basına yaptığı açıklamada, ülkede süre giden sel felaketinde şimdiye kadar 253 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin doğusundaki KwaZulu-Natal eyaletini etkisi altına alan sel felaketinde ülkenin en büyük kentlerinden Durban ve çevresinde metrekare başı 300 milimetreye ulaşan yağışlar, sel ve toprak kaymalarına neden oldu.

Seller dolayısıyla bölgede çok sayıda bina ve altyapı hasar gördü, ülkenin en büyük limanı olan Durban Limanı’nda deniz nakliyatı ve karayolu taşımacılığı durdu.

Kara Yolu Taşımacılığı Derneğinden yapılan açıklamada, sel nedeniyle yolda kalan kamyonları yağmacıların hedef aldığı bildirildi.

KwaZulu Natal eyalet yönetiminden yapılan açıklamada, yağışların ülke tarihindeki en şiddetli yağışlarından biri olduğu paylaşıldı.

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, üst düzey hükümet görevlileriyle bugün afetten etkilenen bölgeleri ziyaret etti.

Ramaphosa, hükümetin sel felaketinden etkilenen ailelere yardım sağlayacağını belirtti: “Bu felakette yalnız değilsiniz. Size elimizden gelen her şekilde yardımcı olacağız.” dedi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir