Gül Reçeli, Malzemeleri, Hazırlanışı

Gül Reçeli; Herkesin mutlaka tadması gereken bir lezzetdir. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir.

Malzemeleri;

  • 225 gr sapları ayıklanmış gül
  • 1,5 kg toz şeker
  • 925 ml su
  • 9 gr limon tuzu veya 3 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı;

Pembe reçellik güllerin yapraklarını dipteki yeşil kısımlardan çıkarın. Yaprakların tepe kısımlarını kesin. Süzgece alıp eleyin. Suyu tencere-ye alın. Yıkanmış gül yapraklarını ilave edip tencerenin kabağını kapatın. Gül yaprakları kısık ateşte pişmeye devam ederken hafif beyazlaşmaya başladığında şekeri ilave edin. Tencerenin kapağı açık olarak orta ateşte pişirmeye devam edin.

Şurup koyulaşmaya başla-dığında limon tuzu veya limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Reçel üzerinde biriken köpüğü delikli bir kepçeyle alın. Reçeli hemen porselen bir kaseye boşaltıp soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra kavanozlara doldurun. Kapaklarını sıkıca kapatın ( Limon suyu ve tuzunun miktarlarını ayar-layarak birlikte kullanabilirsiniz. Arzu ederseniz reçel koyulaştıktan sonra ağzına tülbent kapatıp güneşte iyice koyulaştırabilirsiniz. )

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir