GP Lideri Davutoğlu’ndan ‘Erken Seçim’ Çağrısı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile dolar/TL kurundaki artışla ilgili iktidarı eleştirerek, erken seçim çağrısında bulundu.

Haber Merkezi / GP Lideri Davutoğlu, açıklamasında, “Dolar 12 TL’yi geçti, siz seyrediyorsunuz! “Faiz sebeptir, enflasyon neticedir” diye bahane üretiyorsunuz. Sorumluyu uzaklarda aramayın, aynaya bakın: Sebep sizsiniz! Ülkenin Geleceğini yakmanıza izin vermeyeceğiz!” ifadelerini kullandı.

Piyasaların açılmasıyla birlikte TL’nin yabancı para birimleri karşısındaki değer kaybı sürüyor. TL, dolar karşısında yüzde 5’ten fazla değer kaybetti ve kur 12,06’yı gördü. Euro/TL kuru 13,58’i; Sterlin/TL kuru ise 16,15’i buldu.

Davutoğlu, kurda yaşanan sert yükseliş ile ekonomik kriz üzerine daha önce yaptığı açıklamada Erdoğan ve Bahçeli’ye sert sözlerle yüklenerek, “Erdoğan-Bahçeli iktidarının ülkeyi batırarak verdikleri iktidarda kalma savaşının ismi ‘Ekonomik kurtuluş savaşı’ değildir! Her açıklamaları ekonomiye atılan bir füze etkisi yapan bu cehalet lobisi artık milli güvenlik sorunudur. Kimler adına çalıştıkları araştırılmalıdır” demişti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir