GP Lideri Davutoğlu’ndan ‘Değerli Yalnızlık’ İsyanı

GP Lideri Davutoğlu’nun, “Her bir ülke ile ilişkileri geliştirerek yalnızlaşmamak lazım.  Erdoğan şahsi dostlukları olan ülkelerle iyi, olmayanlarla kötü. Böyle bir tablo kabul edilebilir değil” sözleri üzerine, “Sizin de ‘değerli yalnızlık’ ifadeniz vardı” ifadeleri hatırlatıldı.

Davutoğlu ise, kesinlikle böyle bir ifadesi olmadığını belirterek, “Benimle ilgili o kadar çok mahalle efsanesi var ki yalanlamaktan bıktım” diye karşılık verdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlık, dışişleri bakanlığı yaptığı dönemlere dair çok sayıda eleştiri dile getiriliyor. Ancak bu eleştiriler arasında kendisine ait olmayan kimi ifadeler de bulunuyor.

Geçtiğimiz hafta yayın kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile bir araya gelen Davutoğlu benzer bir durumla karşılaştı.

Davutoğlu Libya-Türkiye ilişkileri ile ilgili son gelişmeleri değerlendirirken, esnek dış politikanın önemine işaret etti, “Her bir ülke ile ilişkileri geliştirerek yalnızlaşmamak lazım. Erdoğan şahsi dostlukları olan ülkelerle iyi, olmayanlarla kötü. Böyle bir tablo kabul edilebilir değil” dedi.

Davutoğlu’nun bu sözleri üzerine bir gazeteci “Sizin de ‘değerli yalnızlık’ ifadeniz vardı” diye araya girdi.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, kesinlikle böyle bir ifadesi olmadığını söyleyen Davutoğlu, “Benimle ilgili o kadar çok mahalle efsanesi var ki yalanlamaktan bıktım” diye karşılık verdi.

Davutoğlu bu sözleri söylerken toplantıya katılan diğer gazeteciler de, “değerli yalnızlık” ifadesinin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’a ait olduğunu hatırlattı.

Devlet bürokratları ile asla polemiğe girmeyeceğini kaydeden Davutoğlu ise sözlerini, “Hiçbir zaman yalnızlığı savunmadım. Değerliliği savundum ama yalnızlığı hiç savunmadım. Benim dönemimde Türkiye hiçbir zaman yalnız kalmadı” ifadeleriyle tamamladı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir