Galatasray, Süper Lig’de 3 Puan İle Tanıştı

Süper Lig’in ilk 2 haftasını puansız kapatan Galatasaray, büyük bir çekişmeye sahne olan Kayserispor karşılaşmasından 3 puan ile ayrılmasını bildi. Fatih Terim, “Kayserispor’u tebrik ediyorum, gayet iyi mücadele ettiler” dedi.

Galatasaray’ın 3-2 kazandığı karşılamada galibiyeti getiren golleri, 66. dakikada Belhanda, 87. dakikada Babel ve 90+9. dakikada Adem kaydetti. Kayserispor’un gollerini ise, 37. dakikada Henrique ve 90. dakikada Umut attı.

Goller;

37. dakikada Henrique, Muslera ile karşı karşıya kaldı. Muslera’dan sıyrılarak topu ağlara gönderen Henrique skoru ev sahibi ekip lehine 1-0’a getirdi.

66. dakikada penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Belhanda, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skora 1-1’lik dengeyi getirdi.

87. dakikada Belhanda pasını Babel’e iletti. Babel’in ceza sahası dışından çektiği şut, savunmaya da çarparak ağlarla buluştu ve Galatasaray 2-1 öne geçti.

90. dakikada ev sahibi ekibin sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Umut ceza sahasında kafayı vurarak topu ağlara gönderdi. (2-2)

90+9. dakikada Galatasaray galibiyet golünü buldu. Sol kanattan Feghouli’nin açtığı ortada Adem, ceza sahası içerisinde topu göğsüyle kontrol etti ve yere düşerken sol ayağıyla yaptığı vuruşla kaleci Lung’u mağlup ederek skoru 3-2’ye getirdi.

Stat: Büyükşehir Belediyesi Kadi Has Stadı

Hakemler: Mustafa Öğretmenoğlu, Ali Saygın Ögel, Samet Çavuş, Ramazan Keleş

VAR Hakemleri: Volkan Bayarslan, İbrahim Çağlar

KayserisporLung, Abdennour, Poulain, Lopes, Yasir, Dja Djedje, Ben Rienstra, Mensah, Henrique, Umut, Adebayor (Bilal 85’)

Galatasary: Muslera, Nagatomo (Adem 81’), Luyindama, Marcao, Mariano (Linnes 85’), Ömer, Nzonzi, Belhanda, Feghouli, Babel, Diagne (Emre Mor 46’)

Sarı Kartlar: Belhanda (34’), Djedje (34’), Abdennour (54’), Mariano (69’), Mensah (69’), Henrique (69’), Ömer (75’), Marcao (79’), Emre Mor (89’), Umut (90’)

Kırmızı Kartlar: Abdennour (65’), Henrique (73’), Emre Mor (89’), Umut (90+5’)

Goller: Henrique (37’)i Belhanda (66’), Babel (87’), Umut (90’), Adem (90+9’)

“Daha iyi olacağımız kesin”

Karşılaşma sonrası açıklama yapan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim,  “Kayserispor’u tebrik ediyorum, gayet iyi mücadele ettiler. Çok renkli, elektrikli, giden gelen bir maç oldu. Üç puan için çok sevinçliyim ama Galatasaray takımı böyle goller yememeli. Daha iyi olacağımız kesin” dedi.

“Maçı mı yorumlayacağız, hakemi mi?”

Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, hakem kararlarına sitem ederek, “Maçı mı yorumlayacağız, hakemi mi? Umut Bulut gole itiraz ediyor, hemen kart gösteriyor! Bırak maçı kaybetmeyi 3 oyuncumuz atıldı! Rica ediyorum 8 dakika uzatma verildi… 90+8’e gelsinler, hakem neden bir dakika daha uzattı! Yazık oldu! Ben bir hafta çalışacağım, oyuncular eşek gibi mücadele edecekler, 3 tane kırmızı kart göreceğim, maçı böyle kaybedeceğiz, olmadı, olmadı!” ifadelerini kullandı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir