Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul Gözaltında

Furkan Vakfı’nın kurucu başkanı Alparslan Kuytul, Adana Emniyet Müdürlüğüne bağlı polislerce bu sabah gözaltına alındı. Furkan Vakfı, sosyal medya hesabından, “Alparslan Kuytul Hocaefendi, ifadesi alınmak üzere sabahın erken saatlerinde polis ekipleri tarafından gözaltına alındı” paylaşımını yaptı.

Kuytul’un avukatı Bilal İpek, gözaltına dair yaptığı açıklamada, “Adliyedeyiz, savcı, Koray Sarısaçlı’nın şikayeti üzerine Alparslan hocayı mevcutlu bir şekilde ifadesinin alınmasını istemiş. Şu an savcılıkta ifadesi alınıyor” dedi.

AA’nın aktardığına göre, vakfın bir dönem yöneticiliğini de yapan iş insanı Koray Sarısaçlı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığındaki ifadesinde kaçırıldığını, 13 gün rehin tutulduğunu, işkence gördüğünü, zorla 7 milyon dolarlık senet imzalatıldığını ileri sürmüştü. Soruşturma kapsamında Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine Kuytul, sabah saatlerinde Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerince “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, gasp, yaralamaya azmettirme” suçlamasıyla gözaltına alındı.

Vakfa operasyon düzenlenmişti

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, 30 Ocak 2018’de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na operasyon düzenlemişti.

Adana Valiliği, operasyondan bir gün sonra Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın geçici olarak faaliyetten men edildiğini açıkladı. Adana Asliye Hukuk Mahkemesi de Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na kayyum atandığı duyurdu.

“Vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü kurma” suçlamasıyla Adana merkezli üç ilde gerçekleştirilen operasyonda, kurucu başkan Alparslan Kuytul ile vakıf yöneticileri ve “hocalar” olarak nitelenen kişilerin de aralarında bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı. Kuytul ile birlikte iki kişi tutuklanmış bir süre hapishanede kalmıştı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame ile Kuytul’un da aralarında yer aldığı üçü tutuklu 45 sanık hakkında, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek”, “özel belgede sahtecilik”, “dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık”, “kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık”, “mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek” suçlarından 3 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir