Ferhan Şensoy Hayatını Kaybetti

Bir süredir İstanbul Tıp Fakültesi’nde tedavi gören 70 yaşındaki usta sanatçı Ferhan Şensoy’un ciddi kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Haber Merkezi / Kurucusu olduğu Ortaoyuncular Tiyatrosu’nun resmi sosyal medya hesaplarında yapılan açıklamada, Şensoy’un dün gece saatlerinde yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Açıklamada “Tiyatromuzun kurucusu, ustamız Ferhan Şensoy’u, dün gece, bir süredir tedavi gördüğü hastanede, yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Tüm sevenlerinin başı sağolsun” dendi.

‘Çok üzgünüz’

Şensoy’un vefatının ardından eski eşi Derya Baykal, “Ustamı, kızlarımın babasını kaybettik. Çok üzgünüz” mesajını yayımladı. Kızı Müjgan Ferhan Şensoy ise kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda “Babam uçtu göklere” ifadesini kullandı.

İstanbul Tıp Fakültesi’nden açıklama

İstanbul Tıp Fakültesi’nden yapılan açıklamayla birlikte Şensoy’un ölüm nedeni belli oldu. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Uzun süredir kalp – damar hastalıkları ve metabolik hastalıklarla ilgili farklı hastanelerde tedavi gören; ülkemizde yetişen en önemli tiyatroculardan olan, meddahlık geleneğinin simgesi kavuğu 30 yıla yakın süre taşıma onuruna sahip Ferhan Şensoy dün gece sabaha karşı İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ciddi kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği nedeniyle vefat etmiştir. Tüm sanatseverlere ve ailesine baş sağlığı ve sabır dileriz.”

Ferhan Şensoy kimdir?

1951’de Samsun’un Çarşamba ilçesinde doğan Ferhan Şensoy’un annesi Müjgan Şensoy ilkokul öğretmeni, babası Yusuf Cemil Şensoy ise tüccar ve o dönem Çarşamba Belediye Başkanı’ydı.

İlk öykü ve şiirleri Yeni Ufuklar ve Soyut dergilerinde 1969 yılında yayımlanan Şensoy’un, yazdığı skeçler de Devekuşu Kabare’de 1970 yılında oynanmaya başladı. Galatasaray Lisesi’nde de bir süre okuyan Şensoy, 1970 yılında Çarşamba Lisesi’nden mezun oldu.

1971 yılında Grup Oyuncuları çatısında ilk profesyonel oyunculuk deneyimini yaşayan Şensoy, 1972-1975 yılları arasında Fransa ve Kanada’da tiyatro eğitimine ve çalışmalarına Jerome Savary, Andre-Louis Perinetti gibi isimlerle devam ederken Montreal’de Ce Fou De Gogol adlı oyunuyla 1975’te En İyi Yabancı Yazar ödülünü aldı. Yine Montreal’de Theatre De Quatre – Sous’da da, yönetmenliğini yaptığı, Harem Qui Rit isimli müzikalde oynadı. Aynı yıl Türkiye’ye döndü.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir