Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ndeki Rakibi Dinamo Kiev

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2. eleme turu kura çekimi, İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirildi. Fenerbahçe’nin rakibi Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev oldu.

Haber Merkezi / Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda ilk maçlar, 19-20 Temmuz, rövanşlar ise 26-27 Temmuz tarihlerinde oynanacak. Fenerbahçe ilk maçını 19-20 Temmuz’da deplasmanda oynayacak.

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi ön elemesinde üç maç yapacak. Sarı lacivertliler üç rakibini geçerse Şampiyonlar Ligi’nde oynamaya hak kazanacak.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de 1927 yılında kurulan Dinamo Kiev, Ukrayna futbolunun en başarılı futbol kulübüdür. 1980’li yıllarda “Yüzyılın Takımı”, “2000’li Yılların Takımı” olarak nitelendirilen Dinamo Kiev, SSCB döneminde de en çok kupa kazanan futbol takımıdır.

Ukraynalı futbolcularla mücadele edecekler

Savaş nedeniyle takımdan ayrılan birçok futbolcunun olduğu Dinamo Kiev’de  Mircea Lucescu, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen görevini sürdürüyor.

Fenerbahçe’nin rakibi, çoğunlukta Ukraynalı futbolculardan kurulu bir kadro ile mücadele edecek. Dinamo Kiev’in kadrosunda kaleci Bushchan’ın yanı sıra Shaparenko, Tsygankov ve Sydorchuk gibi bilinen isimler yer alıyor.

Kadro değeri 97 milyon euro

Öte yandan Dinamo Kiev, güncel olarak 97 milyon euroluk bir kadro değerine sahip. Normal şartlarda maçlarını Kiev Olimpiyat Stadyumu’nda oynayan Ukrayna temsilcisi, savaş nedeniyle Polonya’da mücadele edecek.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir