Fenerbahçe Öznur Kablo’dan farklı galibiyet

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi 26. hafta maçında Hatay Büyükşehir Belediyespor’u konuk eden Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımı, sahadan 92-62 galip ayrıldı. Fenerbahçe Öznur Kablo, 26 maçta elde ettiği 26 galibiyetle normal sezonu lider tamamladı.

Haber Merkezi / Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımı, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi 26. hafta maçında Hatay Büyükşehir Belediyespor’u konuk etti. Fenerbahçe Öznur Kablo, Metro Enerji Salonu’nda oynanan müsabakadan 92-62 galip ayrılarak 26 maçta elde ettiği 26 galibiyetle normal sezonu lider tamamladı.

Bu maçla birlikte Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonu namağlup lider tamamlayan Fenerbahçe Öznur Kablo, play-off’taki rakibi ligi sekizinci sırada tamamlayan Hatay Büyükşehir Belediyespor oldu.

İlk hücum şansını yakalayan Hatay Büyükşehir Belediyepsor, Astou Ndour’la ilk sayılarını kazandı (0-2). Maçın hemen başında Alina Iagupova’yla 3 sayı çizgisinin gerisini iyi kullanan Fenerbahçe Öznur Kablo, 3-2’yi yakaladı. Devamında Astou Ndour ve Gizem Başaran Turan’la 4-0’lık bir seri yakalayan Hatay Büyükşehir Belediyespor, 3-6 öne geçse de Alina Iagupova ve Satou Sabally’le skor 9-6’ya geldi. TV molasına 9-10’la önde giren taraf Hatay Büyükşehir Belediyepsor olurken mola dönüşünde serbest atış çizgisine gelen Satou Sabally ile Fenerbahçe Öznur Kablo 11-10 öne geçti. Özge Yavaş ve Alexis Prince’in maça ortak olma girişimlerini Alina Iagupova’yla sonuçsuz bırakan Fenerbahçe Öznur Kablo, bitime 1 dakika kala kaptan Tuğçe Canıtez ve Satou Sabally’nin de skor katkısıyla ilk çeyreği 27-14 önde tamamladı.

İkici çeyreğin ilk basketi de Hatay Büyükşehir Belediyespor’dan geldi (27-16). Çeyreğin hemen başında Jasmine Thomas ve Alina’yla boyalı alanı iyi kullanan Fenerbahçe Öznur Kablo, farkı 15 sayıya çıkardı (31-16). Farkı eritme adına dış atışlarda Alexis Prince, pota altında da Astou Ndour’u iyi kullanan Hatay Büyükşehir Belediyespor, farkı 9 sayıya indirdi (34-25). Rakibi Tuğçe Canıtez ve Satou Sabally ile durduran Fenerbahçe Öznur Kablo, son 3 dakikanın içine 47-28’lik skorla önde girdi. Alexis Prince ve Astou Ndour’la reaksiyon vermeye çalışan Hatay Büyükşehir Belediyespor’a geçit vermeyen Fenerbahçe Öznur Kablo, soyunma odasına 51-34’le üstün girdi.

Üçüncü çeyreğe Satou Sabally ve Alina Iagupova’yla hızlı başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo, ilk 3 dakika sonunda 17 sayılık bir fark yakaladı (55-38). Özge Yavaş ve İdil Türk’ten bu bölümde katkı alan Hatay Büyükşehir Belediyespor, farkı 10 sayıya indirdi (55-45). Satou Sabally’nin yıldızlaştığı maçın bu bölümünde benchten gelen Sevgi Uzun’dan da istediği verimi alan Fenerbahçe, final periyotuna 64-53’lük skorla önde giden taraf oldu.

Sevgi Uzun ve Alexis Prince’in karşılıklı basketleriyle başlayan final periyotunda Jasmine Thomas ve Olcay Çakır Turgut’la rakip savunmayı yıpratan Fenerbahçe Öznur Kablo, Cecilia Zandalasini ve Sevgi Uzun’un dış atışlarıyla maça nokta koyarak parkeden 92-62’lik skorla galip ayrıldı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir