Fenerbahçe Öznur Kablo, seride 1-0 öne geçti

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi yarı final serisinin ilk maçında Çankaya Üniversitesi’ni konuk eden Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımı, sahadan 86-61 galip ayrıldı. Yarı final serisi ikinci maçı, 4 Nisan Pazar günü Metro Enerji Salonu’nda oynanacak.

Haber Merkezi / Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımı, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi yarı final serisinin ilk maçında Çankaya Üniversitesi’ni konuk etti. Mücadeleyi 86-61 kazanan Fenerbahçe Öznur Kablo, yarı final serisinde 1-0 öne geçerken aynı zamanda bu sezon ligdeki namağlup serisini de sürdürdü.

Herbalife Nutrition KBSL yarı final serisi ikinci maçı, 4 Nisan Pazar günü Metro Enerji Salonu’nda oynanacak. Mücadele saat 16.00’da başlayacak.

Karşılıklı serilerle başlayan mücadelede 6-6 eşitliğin ardından McBride ile eşitliği bozan Fenerbahçe Öznur Kablo, karşılıklı üçlüklerle skoru 11-9’a getirdi ve televizyon molasını bu skorla geçti (04:22). Karşılıklı basketlerin ardından Fenerbahçe Öznur Kablo, Kayla McBride’ın son saniye basketiyle ilk periyodu 20-19 tamamladı.

İkinci periyoda agresif başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo, Zandalasini, Stokes ve Iagupova ile skor farkını 7’ye yükseltti ve rakibine mola aldırdı: 26-19. McBride ile farkı çift hanelere yükselten Fenerbahçe Öznur Kablo, 42-27’lik skorun ardından konuk ekibin 7-0’lık seri elde etmesiyle mola aldı: 42-34. Molanın ardından iki takım da sayı üretemedi ve soyunma odasına bu skorla gidildi.

İkinci yarıda farkı 3 sayıya kadar indiren konuk ekibe McBride, Iagupova ve Vaughn’un basketleriyle karşılık veren Fenerbahçe Öznur Kablo, farkı tekrar çift hanelere yükseltti ve rakibine mola aldırdı: 55-41. Üçüncü periyodun kalan bölümünde oldukça etkili bir performans sergileyen Fenerbahçe Öznur Kablo, periyodu 67-48 önde bitirdi.

Çankaya Üniversitesi’nin isabetli 3 serbest atışıyla başlayan dördüncü periyotta etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe Öznur Kablo, mücadeleyi 86-61 kazandı ve KBSL yarı final serisinde 1-0 öne geçti.

Çeyrek Skorları: 1.Çeyrek: 20-19, 2.Çeyrek: 22-15, 3.Çeyrek: 25-14, 4.Çeyrek: 19-13

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir