Fenerbahçe Opet, İlbank’ı rahat geçti

Haber Merkezi / Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı, misli.com Sultanlar Ligi 27. hafta maçında karşılaştığı İlbank’ı 3-0 mağlup etti. Sarı Melekler, böylece ligdeki galibiyet sayısını 24’e çıkardı. Ankara Başkent Voleybol Salonu’nda oynanan karşılaşmanın setleri; 15-25, 19-25 ve 19-25

Karşılaşma Tuğçe Ocal ve Brankica Mihajlovic’in karşılıklı sayılarıyla başladı (1-1). Devamında Yasemin Özel’le üstünlük kuran İlbank’ı Dicle Nur Babat’ın skorer kimliğiyle durduran Fenerbahçe, skora denge getirdi (3-3). Devamında Kaptan Eda Erdem Dündar ve Mihajlovic’in blok performansıyla rakibe geçit vermeyen Fenerbahçe, 5-8’lik üstünlüğü yakaladı.

Hücumda Melissa Vargas’la etkili olan ve rakibin savuna direncini kırmayı başaran Fenerbahçe, 8-12’yle teknik molaya önde girdi. Moladan sonra bulduğu 2-0’lık seriyle farkı eritmeye çalışan İlbank’ı, Mihajlovic’le durduran Fenerbahçe Opet, farkı 7 sayıya kadar çıkardı (11-18). Sette son bölüme önemli bir avantajla giren Sarı Melekler, Eda Erdem Dündar’ın servislerde, Kelsey Robinson’ın da file üzerinde kurduğu üstünlükle seti 15-25 önde tamamladı.

İkinci sete Eda Erdem Dündar ve Melissa Vargas’la iyi başlayan (0-2) Fenerbahçe karşısında ev sahibi ilk sayılarını Yasemin Özel ile buldu (2-2). Brankica Mihajlovic’in sete ağırlığını koyduğu bölümde 8-12’yi yakalayan Fenerbahçe, teknik molaya da önde girdi. Her ne kadar moladan sayıyla dönen taraf İlbank olsa da skor 11-17’ye geldi. Özellikle son bölümde Yaprak Erkek ve Birgül Parlak’la farkı eriten ev sahibini skorer isimleriyle durduran Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı, 25 dakika süren seti 19-25 kazandı.

Üçüncü sete de iyi başlayan Fenerbahçe, setin hemen başında 3-5’lik üstünlüğü yakaladı. Rakibin oyunda kalma çabalarını etkili hücumlarıyla boşa çıkaran Fenerbahçe, teknik molaya önde giren taraf oldu (9-12). Setin geriye kalan bölümünde Beliz Başkır, Lila Şengün, İpar Özay Kurt gibi genç oyuncular ile Bianka Busa ve Ceren Kestirengöz’den de skor katkısı alan Fenerbahçe, seti 19-25; maçı da 3-0 kazandı.

Fotoğraflar: fenerbahce.org

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir