Fenerbahçe, Kupada Adını Son 16 Turuna Yazdırdı

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu rövanş maçında Giresunspor’u 5-2 mağlup ederek adını son 16 turuna yazdırdı. Fenerbahçe, Şükrü Saraçoğlu’nda oynana ilk karşılaşmayı da 1-0 kazanmıştı.

Giresun Atatürk Stadı’nda oynanan maçta Fenerbahçe’nin gollerini; 7. dakikada Roberto Soldado, 49 ve 55. dakikalarda Mehmet Ekici, 73. dakikada Mehmet Topal ile 89. dakikada Diego Reyes kaydetti. Giresunspor’un golleri ni ise Said Id Azza ile Volkan Okumak’tan (P) geldi.

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu Kura Çekim Töreni, 21 Aralık 2018 Cuma günü Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu’nda yapılacak.

Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ile bu turda mücadele edecek takımların temsilcilerinin katılacağı kura çekimi saat 11.00’da başlayacak.

Çift maç eleme usulüne göre oynanacak olan Son 16 Turu ilk müsabakaları, 15, 16 ve 17 Ocak 2019 tarihlerinde, rövanşlar ise 22, 23 ve 24 Ocak 2019 tarihlerinde oynanacak.

7. dakikada uzun pasla savunma arkasına sarkan Soldado kalecinin ileride olduğunu gördü ve ceza alanına girmeden aşırtma bir vuruş yaparak topu ağlarla buluşturdu: 0-1.

14. dakikada savunma arkasına sarkan Said Id Azza sol çaprazdan ceza sahasına girer girmez uzak köşeye yerden bir vuruş yaptı ve top filelere gitti: 1-1.

49. dakikada sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Mathieu Valbuena geçti. Valbuena’nın ortasında Soldado’nun kafasından sekip ceza sahasının içi sağ çaprazına açılan topa Mehmet Ekici’nin gelişine yerden sert vurdu, top kaleci Anıl Atağ’ın solundan ağlarla buluştu: 1-2.

55. dakikada Yassine Benzia’nın ceza sahası dışı sol çaprazından çektiği şut Ferhat Görgülü’den sekip altıpasın hemen dışında bulunan Mehmet Ekici’ye geldi. Mehmet Ekici’nin çektiği şut kaleci Anıl Atağ’ın sağından ağlarla buluştu: 1-3.

68. dakikada penaltı vuruşunda topun başına geçen Volkan Okumak, kaleci Harun Tekin’in solundan topu ağlarla buluşturdu: 2-3.

73. dakikada sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Valbuena’nın ortasında top savunmadan sekip arka direkte bulunan Mehmet Topal’a geldi. Mehmet Topal’ın gelişine çektiği şut Giresunspor ağları ile buluştu: 2-4.

89. dakikada Hasan Ali Kaldırım’ın ceza alanı dışından sert şutu kaleci kurtardı. Kaleciden dönen topu iyi takip eden Diego Reyes topu filelere gönderdi: 2-5.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir