Fenerbahçe HDI Sigorta, Ziraat Bankkart’a boyun eğdi

AXA Sigorta Efeler Ligi 27. hafta erteleme maçında Ziraat Bankkart ile karşılaşan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımı, sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. Karşılaşma, Başkent Voleybol Salonu’nda oynandı.

Haber Merkezi / Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımı, AXA Sigorta Efeler Ligi 27. hafta erteleme maçında Ziraat Bankkart ile Başkent Voleybol Salonu’nda karşılaştı. Fenerbahçe HDI Sigorta, 25-23, 26-28, 25-19 ve 25-20’lik setler sonunda maçtan 3-1 mağlup ayrıldı.

Ev sahibi Ziraat Bankkart’ın servisiyle başlayan mücadelenin ilk sayısı Fenerbahçe’de Metin Toy’dan geldi (0-1). Martin Atanasov’la bir ivme yakalayan ev sahibi takım, skoru 4-2’ye getirdi. Bu bölümde rakibine Graham Vigrass’la cevap veren Fenerbahçe HDI Sigorta, maça ortak oldu (4-4). Devamında Arslan Ekşi ve Bedirhan Bülbül’le 3-0’lık bir seri yakalayan Ziraat Bankkart, farkı 3 sayıya çıkardı (7-4). Metin Toy ve Emre Batur’un orta hücumlarıyla bu bölümde üretken bir görüntü çizen Fenerbahçe HDI Sigorta, skoru 11-9’a getirdi. Setteki teknik molaya 12-9’la önde giren ev sahibi takım, mola dönüşünde Atanasov’un Ace’iyle 13-9’u yakaladı. Bu skor karşısında rakibine Metin Toy ve Vigrass’la dur diyen Fenerbahçe, farkı 2 sayıya indirdi (15-13). Setin devamı büyük bir çekişmeye sahne oldu. Fenerbahçe HDI Sigorta setin son bölümünde Hidalgo ve Vigrass’la yükselişe geçti ve Ziraat Bankkart’ı yakaladı (23-22). Sete Martin Atanasov’la nokta koyan Ziraat Bankkart oldu ve seti 25-23 kazandı.

Ter Maat ve Atanavos’un 3-0’lık serisiyle ikinci sete iyi başlayan Ziraat Bankkart’ı Hoag ve Emre Batur’la durduran Fenerbahçe HDI Sigorta, skoru 3-2 yaptı. Setin hemen başında Bedirhan’dan önemli katkılar alan Ziraat Bankkart, 6-3’ü yakaladı. Bu kez Hidalgo ve Vigrass’la 3-0’lık bir seri yakalayan Fenerbahçe, skora denge getirdi (6-6). Setin ilk bölümünde her iki takım da oldukça dengeli bir oyun sergilerken bir kez daha Atanasov’u devreye sokan Ankara temsilcisi, teknik molaya 12-10’la önde giren taraf oldu. Molanın ardından Metin Toy-Hidalgo çiftiyle maça ortak olma adına hamleler yapan Fenerbahçe HDI Sigorta, 14-13’ü yakaladı. Devamında 5 sayılık bir fark yakalayan ev sahibine dur diyen Fenerbahçe, Vigrass’ın etkili oyunuyla farkı 2 sayıya indirdi (21-19). İlk sette olduğu gibi ikinci setin son bölümü de nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. 23-23’te rakibini yakalayan Fenerbahçe, üç kez set sayısı elde ettiği karşılaşmanın ikinci setine İzzet Ünver’in blok sayısıyla nokta koydu ve setin kazananı oldu (26-28).

Ter Maat ve Metin Toy’un karşılıklı sayılarıyla başlayan üçüncü setin hemen başında Hidalgo’yla bir seri yakalayan Fenerbahçe HDI Sigorta, 3-5 öne geçti. İzzet Ünver’den de katkı alan Fenerbahçe üstünlüğünü korudu (4-7). Rakibimiz Atanasov ve Ter Maat’la farkı eritme adına hamleler yapsa da Hidalgo’yla rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Fenerbahçe, teknik molaya 10-12 önde girdi. Fenerbahçe moladan da kaptan Ulaş Kıyak’ın blok sayısıyla döndü ve fark bir kez daha 3 sayıya çıktı (10-13). Çekişmeli geçen setin bu bölümünde yüksek yüzdeyle oynayan isimlerinden aldığı katkıyla Ziraat Bankkart, 16-14 önde geçti. Devamında da Arslan Ekşi, Emin Gök ve Ter Maat’la sonuca giden ev sahibi takım, seti 25-19 kazandı.

Dördüncü sete Ulaş Kıyak ve Metin Toy’la iyi başlayan (1-3) Fenerbahçe karşısında ev sahibi Ziraat Bankkart, Atanasov ve van Garderen’le skoru 7-4’e getirdi. Geriden gelerek farkı eriten ve skoru 10-11’e getiren Fenerbahçe teknik molaya ise 12-11’le geride girdi. Mola dönüşünde üst üste bulduğu 2 sayıyla 14-12’yi yakalayan rakip takımı Metin Toy ve Hidalgo’yla cevap veren Fenerbahçe, sette son bölüme girilirken maça ortak oldu (19-19). Seti 25-20 önde tamamlayan ev sahibi Ziraat Bankkart, maçı da 3-1 kazandı.

(Fotoğraflar: fenerbahce.org)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir