Fenerbahçe, EuroLeague’de Emin Adımlarla İlerliyor

Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague play-off turu üçüncü maçında konuk olduğu Zalgiris Kaunas’ı 57-66 mağlup etti. Fenerbahçe Beko, seride 2-1 öne geçti ve ve saha avantajını rakibinden geri aldı. Play-off serisinin üçüncü maçı 25 Nisan Perşembe günü Kaunas’ta oynanacak.

Fenerbahçe, bu maçı da kazanması durumunda Final Four’a yükselecek. 2-2 eşitlik halinde beşinci ve son maça Ülker Spor ve Etkinlik Salonu ev sahipliği yapacak.

Fenerbahçe, iyi savunma yapmasına rağmen skor üretmekte zorlanınca ilk beş dakikayı 9-5 geride geçti. İlk çeyrek 19-15 Zalgiris üstünlüğüyle tamamlandı.

Hücumda düşük bir isabet oranıyla oynayan Fenerbahçe Beko, devrenin tamamlanmasına üç dakika 40 saniye kala 32-23 gerideydi ancak Vesely’nin üst üste beş sayısı ve Sloukas’ın bitime üç saniye kala attığı üçlükle farkı eritti. Fenerbahçe, soyunma odasına sadece üç sayı farkla; 34-31 geride gitti.

Sarı lacivertliler üçüncü çeyrekte Guduric’in arka arkaya iki dış atışıyla 39-37 öne geçti. Savunma performansını düşürmeyen Fenerbahçe, son periyoda 49-46 önde girdi.

Maçtaki sertlik dozu son çeyrekte iyice yükseldi. Fenerbahçe Beko, Guduric ve Datome’nin basketleriyle bitime dört dakika 20 saniye kala 54-48’lik üstünlük yakaladı. Zalgiris farkı bire indirse de Melli’nin üçlüğü ile son üç dakikaya 57-53 Fenerbahçe, önde girdi.

Bitime 41 saniye kala Melih’in kritik dış atışıyla farkı altı sayıya çıkaran Fenerbahçe, karşılaşmayı 66-57 kazandı.

“Savunmamızla kazandık”

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic, Zalgiris Kaunas maçı sonrası Fenerbahçe TV’ye yaptığı açıklamada, “Bu kesinlikle kolay değil. İstanbul’da yapılan maça göre farklı şeyler yapmaya çalıştık.

Özellikle çok kolay sayı bulmalarını sağlamıştık ikilikler ve smaçlar açısından. İki maçın arasındaki fark; ikilik ve üçlük açısından aynı attılar aslında ama İstanbul’da ikiliklerde yüzde 70’ti. Biz de EuroeLeague’de ikilik ve üçlüklerin yüzdesinde lideriz. İlk yarıda ve maçın büyük bir bölümünde çok kötü atışlar kullandık.

Maçı kazanmanın bir yolunu bulmamız gerekiyordu ve biz de savunmamızla kazandık. Reaksiyon göstermeyi ve savaşarak maçı kazanmayı bilen bir takım. Çok zor bir takıma karşı oynuyoruz, çok agresifler. Oyuncuları yaptıkları güzel işler için bir kere daha tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir