Fenerbahçe, Ersun Yanal’la İlk 3 Puanını Aldı!

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında Şükrü Saracoğlu’nda ağırladığı Malatyaspor’u 3-2 mağlup etti. Fenerbahçe’nin gollerini 2 ve 30. dakikalarda Mehmet Ekici ile 86. dakikada Mehmet Topal kaydederken, Malatyaspor’un gollerini ise 28. dakikada Mina ve 45+3’te Donald attı.

Fenerbahçe, bu galibiyet ile puanını 20’ye yükseltti ve 14. basamağa çıktı. Malatyaspor ise haftayı 32 puanla 3. sırada tamamladı.

77 gün sonra ligde maç kazanan Fenerbahçe, Ersun Yanal yönetiminde Süper Lig’deki ilk galibiyetini aldı.

Fenerbahçe’nin yeni transferi Victor Moses, sarı-lacivertli formayla ilk maçına çıktı.

Fenerbahçe, 2. dakikada Mehmet Ekici’nin atığı golle karşılaşmada (1-0) öne geçti. Malatyaspor bu golle, 28. dakikada Mina’yla karşılık verdi (1-1).

Mehmet Ekici 31. dakikada kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti (2-1). 45+3. dakikada Malatyaspor Donald’ın attığı golle beraberliği yakaladı (2-2).

Karşılaşma 2-2 berabere bitecek sanılırken, 86. dakikada Mehmet Topal sahneye çıktı ve karşılaşmanın sonucunu belirleyen golü kaydetti (3-2).

Stat: Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Ali Palabıyık, Kerem Ersoy, Serkan Olguncan

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Isla, Neustaedter, Sadık Çiftpınar, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Benzia (Dk. 67 Moses), Mehmet Ekici (Dk. 84 Valbuena), Dirar, Ayew (Dk. 80 Eljif Elmas), Soldado

Malatyaspor: Farnolle, Chebake, Mina, Robin Yalçın, Erkan Kaş, Donald, Murat Yıldırım, Aleksic (Dk. 67 Ahmed Ildız), Guilherme, Adem Büyük (Dk. 46 Bifouma), Ömer Şişmanoğlu (Dk. 78 Pereira)

Goller: Dk. 2 ve 31 Mehmet Ekici, Dk. 86 Mehmet Topal (Fenerbahçe), Dk. 28 Mina, Dk. 45+3 Donald (Malatyaspor)

“Çok önemli üç puan aldık “

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, “Çok önemli üç puan aldık. Çok mutluyuz, sevinçliyiz. Niye sevinçliyiz? Çünkü şanssızlık mı dersiniz, uğursuzluk mu dersiniz. Ne derseniz deyin. Kötü futbolun yanında birçok değişken, birçok olumsuz gelişmelerle bir türlü istediğimiz sonuçları elde edemiyorduk. O yüzden bu gece şanssızlığımızı kırdığımızı düşünüyorum. Onun için muyluyuz. Aksi taktirde içinde bulunduğumuz konuma baktığınızda mutlu olunacak çok fazla bir şey de yok. Biz inanıyoruz ki, bu galibiyetle beraber seri yakalayacağız. Bugün dahil önümüzdeki 4 maçta 10 puan, 12 puan almak bizim için çok önemli. Alacağımızı da düşünüyorum” dedi.

Bu henüz başlangıç”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, karşılaşma sonrası, “Bugün rakibimize oranla çok daha fazla topla oynayıp rakip kalede çok daha fazla görünen bir takım olduk… Bu sene Fenerbahçe oyununu giderek arttırıp en iyi performansı oynamak durumunda. Bu henüz başlangıç. Bugüne kadar Fenerbahçe’nin olmaması gereken bir performanstaydık. Bu performansı çok hızlı yükseltmemiz lazım. Önümüzde günler var. Bunu en iyi şekilde geçeceğimizi düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

“Bugün her şeyden önemli olan kazanmaktı”

Fenerbahçe’nin başarılı stoperi Sadık Çiftpınar, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, “Ne olursa olsun sonuç olarak kazanmak çok önemliydi” ifadelerini kullandı.

“Bu arma için savaşacağız “

Fenerbahçe’nin kaptanı Volkan Demirel, maçının ardından yaptığı açıklamada, “Biz Fenerbahçeliyiz. Durum, konum ne olursa olsun bu arma için savaşacağız, mücadele edeceğiz. Hep beraber buralardan çıkacağız” dedi.

“Önemli olan üç puandı”

Fenerbahçe’nin başarılı ortasaha oyuncusu Mehmet Ekici ise, “Önemli olan üç puandı. Bunu bugün başardık, umarım böyle devam ederiz. Maça iyi başladık. Top bizdeydi ve istekliydik. Herkes elinden geleni yaptı” değerlendirmesinde bulundu.

“Başımız dik gidiyoruz “

Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, karşılaşma sonrası yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, “Bu takım 15 ay benim burada olduğum sürece kovalayan bir takım vardı, şimdi kovalanan bir Malatyaspor var. O yüzden biz başımız dik gidiyoruz.” dedi.

(Haber Kaos)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir