Fenerbahçe, Dinamo Zagreb’e Hazır!

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu 5. hafta maçında Şükrü Saraçoğlu’nda ağırlayacağı Hırvatistan temsilcisi Dinamo Zagreb maçının hazırlıklarını akşam saatlerinde yaptığı antrenmanla tamamladı.

Karşılaşma, 29 Kasım Perşembe saat 20.55’te oynanacak. Grupta 7 puanla ikinci sırada bulunan Fenerbahçe, bu maçtan galip ayrılması durumunda son hafta maçları öncesinde gruptan çıkmayı garantileyecek.

Karşılaşmayı Avusturya Futbol Federasyonundan Robert Schörgenhofer yönetecek.

Grubunda oynadığı ilk karşılaşmada Dinamo Zagreb’e 4-1 mağlup olan Fenerbahçe ikinci maçında Spartak Trnava’yı 2-0 mağlup etmişti.

Fenerbahçe, gruptaki üçüncü maçında deplasmanda Anderlecht ile 2-2 berabere kalırken, sahasında rakibini 2-0 yenmişti. Fenerbahçe, bu sonuçlarla grubunda 7 puanla 2. sırada bulunurken, Hırvat ekibi 12 puanla ilk sırada.

Avrupa’da 227. randevu

Fenerbahçe, Avrupa’da daha önce oynadığı 226 karşılaşmada 83 galibiyet, 47 beraberlik alırken, 96 maçta sahadan yenilgiyle ayrıldı. Bu maçlarda rakip filelere 282 gol gönderen Fenerbahçe, kalesinde ise 334 gol gördü.

Fenerbahçe, taraftarı önünde Avrupa kupalarında oynadığı 112 maçta 56 galibiyet elde etti. İç sahadaki ilk Avrupa kupası maçında 13 Eylül 1959’da Macaristan’ın Csepel takımıyla 1-1 berabere kalan sarı-lacivertliler, ev sahibi olduğu 112 karşılaşmanın 24’ünde berabere kaldı, 32’sinde de yenildi. Bu maçlarda rakip fileleri 165 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde 121 gol gördü.

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında Kadıköy’de oynadığı son 15 maçta tek mağlubiyet yaşadı. Avrupa kupalarında 44. sezonunu geçiren sarı-lacivertliler, yaklaşık 3 yıldır Şükrü Saraçoğlu’nda çıktığı 15 Avrupa kupası mücadelesinde 10 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı.

“Bir sonraki tura adımızı yazdırmak için mücadele edeceğiz”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erwin Koeman, Dinamo Zagreb maçı öncesi yaptığı açıklamada, “Biliyoruz şu anda grupta hangi durumda olduğumuzu. Biz ikinci sıradayız. Zagreb ise birinci sırada. Yarın turu geçmeyi garantileme şansımız var. Bir sonraki tura adımızı yazdırabiliriz. Hedefimiz bu olmalı ve hedefimiz de bu son derece açık.” İfadelerini kullandı.

“Takım halinde başarmak istiyoruz”

Fenerbahçe’li oyuncu Roman Neustadter, Dinamo Zagreb maçı öncesi yaptığı açıklamada, “Takım istiyor, çalışıyor. Gol atmak istiyoruz. Takım halinde başarmak istiyoruz” dedi.

(Haber Kaos)

 

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir