Fenerbahçe, Beşiktaş’ı Rahat Geçti!

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar Basketbol Süper Ligi Play-off çeyrek final serisi ikinci maçında Beşiktaş’ı 67-81 mağlup etti. Fenerbahçe, seri de 2-0 yaptı ve yarı finale yükseldi.

Fenerbahçe, yarı final serisinde ise Hatay Büyükşehir Belediyespor’u 2-0’la geçen Galatasaray’la karşılaşacak.

Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede dış atışlarla sayılar bulan ev sahibi Beşiktaş’a boyalı alanda etkili olan Vaughn ile orta mesafe atışlarla sayı üreten Verameyenka ile yanıt veren Fenerbahçe, ilk 5 dakikalık bölümü 10-12 önde geçti. Televizyon molasının 12-12 eşitlikle geçildiği bu periyot, 18-21  Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle tamamlandı.

Fenerbahçe, Kia Vaughn ve Birsel’in pota altından buldukları sayılarla ikinci çeyreğe başlarken; farkı da beş sayıya çıkardı (20-25). Kelsey Plum ve Verameyenka ile sayılar üreten Fenerbahçe, Beşiktaş’a öne geçme şansı tanımayınca soyunma odasına 32-36 önde giren taraf oldu.

Beşiktaş’ın Kelsey Mitchelle ve Akhator’un sayılarıyla başladığı üçüncü çeyrekte, Fenerbahçe, rakibine Ayşe Cora ve Kia Vaughn ile cevap verdi (42-49). Hücumda ritmi yakalayan Fenerbahçe, farkı da çift hanelere çıkararak siyah beyazlı ekibe molayı aldırdı (42-54). Mola dönüşünde de Ayşe ve Verameyenka ile sayılar üreten Fenerbahçe, son dakikalarda da farkın kapanmasına izin vermedi ve çeyreği 47-62 önde bitirdi.

Son çeyreğe Tuğçe Canıtez’in üç sayılık isabetiyle başlayan Fenerbahçe, Kia Vaughn’un sayılarıyla skoru 61-77’ye getirdi. Son bölüme kadar oyunda üstünlüğünü hissettiren Fenerbahçe, Beşiktaş’ı 67-81 mağlup ederek seriyi 2-0 kazandı ve yarı finale yükseldi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir