Fenerbahçe – Beşiktaş Sompo Japan: 78-73

Fenerbahçe, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ilk hafta maçında Beşiktaş Sompo Japan’ı 78-73 mağlup etti.  Fenerbahçe, karşılaşmanın ilk yarısını 38-35 önde tamamladı.

İlk çeyreği 18-16 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle geçilen karşılaşmanın ilk yarısı 38-35 Fenerbahçe’nin avantajıyla bitti.

Son on dakikalık dilime 61-58 üstün giren Fenerbahçe, karşılaşmayı 78-73 galip bitirdi.

Çeyrek Skorları:

1. Çeyrek: 18-16 (Fenerbahçe)
2. Çeyrek: 20-19 (Fenerbahçe)
3. Çeyrek: 23-23
4. Çeyrek: 17-15 (Fenerbahçe)

Zeljko Obradovic: Oyuncularımın gösterdiği reaksiyon çok iyiydi

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, “Çok zor bir maçtı. Daha çok çalışmamız gerekiyor. Maç maç ilerleyip neleri değiştirmemiz gerektiğini görmemiz gerekiyor. Oyuncularımın reaksiyonu çok iyiydi, çok pozitifti ve çok iyi davrandılar. Bundan dolayı da çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Dusko Ivanovic: Doğru zamanda doğru hamleler yapmalıydık

Beşiktaş Başantrenörü Dusko Ivanovic ise karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, “Rakibi tebrik ediyorum. Oyunun bazı anlarında dikkatli olsaydık ve fırsatları iyi değerlendirseydik maç bize dönerdi. Doğru zamanda doğru hamleler yapmalıydık.” dedi.

Sinan Güler: Kazanmak önemliydi

Fenerbahçe’nin önemli oyuncularından Sinan Güler, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, “İlk maçı kazanmak ve istediğimiz oyunu sahaya yansıtmak önemli. Tabi ki hatalarımız da oluyor ancak önümüzde uzun bir maraton var. Derbi maçını kazanmak, sezona moralsiz başladığımız Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı sonrasında dönüşüm ve motivasyon sağlama adına önemliydi.” dedi.

Kostas Sloukas: Çalışmalarımızın karşılığını aldık

“Takımımız için sıkı çalışmak ve agresif olmak önemli ve biz bunun için çalıştık. Bugün de bunu uyguladık.” diyen Fenerbahçe’li Kostas Sloukas, “İlk maç ve ilk galibiyet önemli. Beşiktaş gerçekten iyi bir takım. Sezonun ilk maçı her zaman zordur. Bazı problemlerimiz vardı. Efes’e karşı zorlu bir sınav verdik ve kaybettik ama bugün kazandık. Takımımız için sıkı çalışmak ve agresif olmak önemli ve biz bunun için çalıştık. Bugün de bunu uyguladık.” şeklinde konuştuk.

Kenan Sipahi: İyi yolda olduğumuzu düşünüyorum

Beşiktaş’lı Kenan Sipahi ise karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, “Çalıştığımız birçok şeyi sahada ortaya koyduk. Bazı pozisyonlarda şanssızlık yaşadık. Kazanabilirdik. İyi mücadele ettik. Yapılanma dönemimdeyiz. İyi yolda olduğumuzu düşünüyorum.” dedi.

(Haber Kaos)

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir