Fenerbahçe Beko’dan Zalgiris Kaunas’a farklı tarife

Turkish Airlines EuroLeague 30. hafta maçında Zalgiris Kaunas’ı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda ağırlayan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, sahadan 84-61 galip ayrılarak EuroLeague’deki 18. galibiyetini aldı. Fenerbahçeli Jan Vesely 21 sayı-10 ribaund-5 asistle muhteşem bir performansa imza attı ve double-double yaptı.

Haber Merkezi / Hava atışıyla birlikte ilk hücum hakkını kazanan Zalgiris, bu hücumdan Nigel Hayes’in isabetli dış şutuyla döndü (0-3). Fenerbahçe Beko maçtaki ilk basketiyse Nando De Colo’dan geldi (3-2). Nigel Hayes ve Joffrey Lauvergne’le üretken olan Zalgiris Kaunas, skoru 2-7 yaptı.

Fenerbahçe Beko adına hücum tarafını kontrol etmeye çalışan Nando De Colo ve pota altında Jan Vesely ikilisiyle farkı eriten Fenerbahçe Beko Dyshawn Pierre’in de katkısıyla maça ortak oldu (9-9). Devamında oyuna ağırlığını koyan ve geçiş hücumlarını iyi değerlendiren Fenerbahçe Beko, skor avantajını ele geçirdi (17-12).

Nando De Colo’nun özellikle 3 sayı çizgisinin gerisinden eksiksiz oynadığı çeyrekte son 1 dakikanın içine 25-18 önde giren Fenerbahçe Beko, rakibin organize olmasına da izin vermedi ve çeyreği 28-18 önde tamamladı. İkinci çeyreğe Lukas Lekavicius ve Augustine Rubit’in üst üste bulduğu basketlerle başlayan Zalgiris’i, Lorenzo Brown’la durduran Fenerbahçe Beko skoru 30-22 yaptı.

Çeyreğin hemen başında Martinas Geben ve Jokubaitis’le bir ivme yakalayan Zalgiris karşısında ilk 4 dakikalık bölümde oyunu açma konusunda sorun yaşayan Fenerbahçe Beko; Jan Vesely’nin orta mesafe şutu ve Dyshawn Pierre’in katkısıyla skor avantajını korumayı başardı (35-26).

Jan Vesely’nin yıldızlaştığı çeyreğin son bölümünde Marko Guduric ve Dyshawn Pierre’in de katkısıyla 19 sayılık bir fark yakalayan Fenerbahçe, soyunma odasına 45-26’lık skorla önde girdi. Nando De Colo (12) ve Jan Vesely’nin (13) çift hanelere ulaştığı ilk yarıda Dyshawn Pierre ve Marko Guduric de 9’ar sayıyla katkı verdi.

Fenerbahçe Beko, Walkup ve Grigonis’in basketleriyle iyi başlayan Zalgiris’e, Lorenzo Brown ve Dyshawn Pierre’le cevap verdi (52-33). Çeyreğin devamında rakibin oyun planını bozan Fenerbahçe Beko Jan Vesely ve Nando De Colo ikilisinin skor yüküne Kyle O’Quinn ve Lorenzo Brown da eklendi ve Fenerbahçe Beko 20 sayılık bir farkla final periyotuna gitti (66-46).

Final periyotuna Danilo Barthel, Tarık Biberovic ve Lorenzo Brown’ın 10-0’lık serisiyle harika başlayan Fenerbahçe Beko, skoru 76-46’ya getirdi. Walkup ve Lekavicius’la farkı eritme adına hamleler yapan Litvanya temsilcisinin bu girişimlerini maçın yıldızı Jan Vesely ile sonuçsuz bırakan Fenerbahçe, son dakikaları da iyi oynayarak 84-61’le parkeden galip ayrıldı.

“Birliktelikle ve odaklı geldik ve enerjimiz yüksekti”

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Beko Igor Kokoskov, özetle şunları ifade etti:

“İki takım için de çok önemli maçtı. Bu süreçte şu an kolay ya da daha az önemli maç yok. Birliktelikle ve odaklı geldik ve enerjimiz yüksekti. Bunu sahaya yansıttık. Herkes katkıda bulundu. Sahamızı korumayı başardık eğer bir play off takımı olmayı istiyorsanız mutlaka iç sahadaki maçları kazanmanız gerekiyor. İnişler çıkışlar oldu bir antrenör olarak tabii ki hatalar bulabilirim. Genel olarak grubumuz için çok mutluyum. Sonuç için de çok mutluyum. Bir yandan psikolojisi olan da bir maçtı. Zalgiris gerçekten çok yetenekli bir takım. Birlikte oynamayı çok iyi biliyorlar. Tabii ki endişe vardı ama korku yoktu, daha cesurduk. Zalgiris’i de tebrik ediyorum. Antrenörleri çok iyi bir arkadaşım ve şu ana kadar çok iyi işler yaptı ve başarılar diliyorum.”

(Fotoğraflar: fenerbahce.org)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir