Fenerbahçe Beko, Zalgiris Kaunas’a Boyun Eğdi

Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague Play-off turu ikinci maçında Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas’a 80-82 mağlup oldu ve seride durum 1-1’e geldi.

Play-off serisinin üçüncü maçı 23 Nisan Salı günü, dördüncü maçı ise 25 Nisan Perşembe günü Kaunas’ta oynanacak.

Karşılaşmaya çok iyi başlangıç yapan Fenerbahçe Beko, ilk 2 dakikayı 8-2 önde geçti. Boyalı alandan bulduğu sayılarla farkı eritmeye çalışan Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas, oyunu boyalı alan dışından kurmaya başlayınca dış atışlarla skoru 15-16 yaptı. Başa baş geçen son bölümün ardından ilk periyot 21-20 tamamlandı.

Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci periyotta konuk ekip Zalgiris Kaunas, hücum ribauntlarını alarak bulduğu sayılarla skoru 26-30 yapınca koç Obradovic’ten mola geldi. Fenerbahçe Beko, mola dönüşü farkı eritemedi ve soyunma odasına 39-46’lık skorla gidildi.

İkinci yarıya istediği başlangıcı yapamayan Fenerbahçe Beko, televizyon molasını 46-61 geride geçti ve üçüncü periyot 58-73 tamamlandı.

Dördüncü periyotta hücumda ve savunmada vites yükselten Fenerbahçe Beko, Kalinic ve Sloukas’ın sayılarıyla farkı 11 sayıya indirdi: 62-73. Karşılıklı basketlerle süren oyunda Melli’nin smacıyla da fark 9 sayıya indi ve televizyon molasına 68-77’lik skorla gidildi.

Moladan Guduric’in üçlüğüyle dönen Fenerbahçe Beko, Ulanovic’in basketinin ardından molaya gitti: 71-79. Fenerbahçe Beko moladan Datome ve Vesely’nin basketleriyle dönünce bu kez konuk ekipten mola geldi: 74-79.

Son bölümü büyük çekişmeye sahne olan mücadele 39 saniye kala 80-80’de eşitlendi ve Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas’ın basketiyle 80-82 tamamlandı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir