Fenerbahçe Beko, EuroLeague’de 12. mağlubiyetini aldı

Turkish Airlines EuroLeague 29. hafta maçında Valencia Basket ile karşılaşan Fenerbahçe Beko, sahadan 66-52 mağlup ayrılarak EuroLeague’deki 12. mağlubiyetini aldı. Fenerbahçe Beko Başantrenörü Igor Kokoskov, maç sonrası yaptığı açıklamada “Hücumda iyi oynamayarak ve çok fazla top kaybı yaparak, kendimizi mağlup ettik” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi / Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague 29. hafta maçında Valencia Basket’e konuk oldu. Dış atışlarda 23/3 atan ve 18 top kaybı yapan Fenerbahçe Beko, rakibine 66-52 mağlup oldu ve bu sezon EuroLeague’deki 12. mağlubiyetini aldı.

La Fonteta’da oynanan maça Nando De Colo, Lorenzo Brown, Edgaras Ulanovas, Ahmet Düverioğlu ve Jan Vesely beşiyle başlayan Fenerbahçe Beko, çeyreği 18-10 geride kapattı. İkinci periyotta 7-0’lık seri yakalayan Fenerbahçe Beko, farkı 3 sayıya indirdi. (20-17) 9-2’lik seri ile skoru 28-28’te eşitleyen Kokoskov’un öğrencileri, rakibinin ise 9-0’lık serisine engel olamadı ve soyunma odasına 37-28 geride gitti.

Üçüncü çeyrekte farkı çift hanelere kadar çıkaran İspanyol ekibi karşısında De Colo ile sayılar bulan Fenerbahçe Beko, çeyreği 45-39 geride tamamladı. Dördüncü çeyrekte fark açılırken, Fenerbahçe Beko mücadeleden 66-52 mağlup ayrıldı.

Fenerbahçe Beko’nun Valencia maç kadrosunda ayak bileğinde sakatlığı bulunan Marko Guduric ile takım idmanlarına önümüzdeki hafta dahil olacak Alex Perez’in yanı sıra Melih Mahmutoğlu, Berkay Candan ve Yiğit Onan yer almadı. Fenerbahçe Beko pazar günü ise ligde Bahçeşehir Koleji’ne konuk olacak.

Çeyrek skorları: 1.Çeyrek: 18-10, 2.Çeyrek: 19-18, 3.Çeyrek: 8-11, 4.Çeyrek: 21-13

“Kendimizi mağlup ettik”

Fenerbahçe Beko Başantrenörü Igor Kokoskov, Valencia Basket karşısında alınan mağlubiyetin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İlk olarak Valencia’yı tebrik etmek istiyorum. Onların oynadığı iyi oyuna saygısızlık etmek istemiyorum ancak maçı bizim kaybettiğimizi, kendi kendimizi mağlup ettiğimizi söyleyebilirim. Hücumda çok kötü bir performans ortaya koyduk. Bugün hücumumuzu bir koç olarak yönetme şeklim bence hiç iyi değildi.

Eğer 18 top kaybına karşılık 12 asist yapabiliyorsanız bu, EuroLeague’de maç kazanmak için yeterli değildir ve size, hücumdaki verimliliğiniz için birçok şey anlatır. Şut yüzdelerimiz de çok düşük kaldı, bu nedenle böyle bir maçtaki ana sorunumuzun hücum olduğunu düşünüyorum. Hücumdaki hatalarımız onlara sayı şansları tanıdı.

Özellikle hızlı hücumlarla çok fazla skor ürettiler. Hücumdaki hatalarımızla savunmamıza çok fazla yük bindirmiş olduk. Enerjimiz yüksekti ancak bu tip karşılaşmaları kazanmak için iyi de oynamanız gerekiyor. Bence bugün hücumda iyi oynamayarak ve çok fazla top kaybı yaparak biz kendimizi mağlup etmiş olduk.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir