Fenerbahçe Başkanı Koç’tan şampiyonluk yorumu

Medipol Başakşehir galibiyeti sonrası açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başkanı Koç, “Bay haftası öncesi önemli bir virajı 3 puanla geçtik. 7 hafta kaldı, bizim 6 maçımız var. 7 haftada her şey olabilir. Biz 10 senede 3 kere son haftada şampiyonluk kaybetmiş bir kulübüz. Dolayısıyla son dakikaya kadar her şeyin değişebileceğini biliyoruz. Biz inanmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi / Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Medipol Başakşehir galibiyetinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ali Koç, yaptığı açıklamada, galibiyetten dolayı futbolcuları ve teknik heyeti kutlayarak, “İki taraf için de önemli bir maçtı. Mutlu ve başarılı olan biz olduk. BAY haftası öncesi önemli bir virajı geçtik.” dedi.

Medipol Başakşehir’in bu sezon şansızlıklar yaşadığını vurgulayan Koç, “İyi futbol oynuyorlar ama karşılığını alamıyorlar. 7 hafta kaldı, bizim 6 maçımız var. Ligde her şey olabilir. Biz son 10 senede 3 kere son haftada şampiyonluk kaçırdık. Son haftaya kadar her şeyin değişebileceğini biliyoruz. İnanmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Şampiyonluğa inanmaya devam edeceklerini söyleyen Koç’un açıklamaları şöyle;

“Uzun zaman oldu beraber olamayalı malum sebepten dolayı. Hepinize teşekkür ediyorum. Tüm futbol ailesinin paydşalarına teşekkür ediyorum. Kulüp başkanlarına, kulüplere, yayınladıkları mesajlar için, arayıp sordukları için… Herkese dönemedim, dönemediklerimden özür dilerim. Çok şükür hafif atlattım diyebilirim diğer tanıdıklarıma göre. Ama herkesi dikkatli olmaya davet ediyorum. Devletimize yapabileceğimiz bireysel olarak en büyük yardım; ikaz ve uyarıları ciddiye almak. Bu yeni varyant çok çabuk yayılıyor. Sadece iş yerlerimiz değil, kulübümüz adına konuşayım. Tüm branşlarda yayıldı. Basketbolda 5 oyuncumuz, hocamız. Bununla beraber Voleybol Kadınlar finalinde üçüncü maça çıkamadık. Kadınlar Final Four vardı. O maçtan önce de 4 önemli oyuncumuz coviddi. 2-3 idmanla sahaya çıktılar. Zaten maçın sonlarına doğru yorgunluklarından hastalığın etkilerini görmüş olduk. Dolayısıyla diğer kulüpler de bu sıkıntıları yaşıyorlar. Herkesi çok dikkatli olmaya davet ediyorum. Tüm sporcu arkadaşlarıma, teknik kadrolara, stafflara, hepsine geçmiş olsun diyorum. Hastalığım süresince yanımda olan, arayıp soran, merak eden, ilgilenen herkese çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar.

Kulübümüzde son birkaç haftadır bu virüsle yoğun bir şekilde boğuşuyoruz. Bu saydıklarım sporcu arkadaşlarımız. Aynı zamanda kulübümüzde çalışan pek çok kişiye de sirayet etmiş vaziyette. Hepsine de acil şifalar diliyorum. Kötü bir zamanda yakaladı bizi; sportif açıdan söylüyorum. Ben aşı olmadım çünkü sıram gelmemişti ama sırası gelenlerin muhakkak aşı olmalarını özellikle tavsiye ediyorum. Zararı yok, faydası vardır. Aşı sırası gelen herkesin özellikle bu imkandan yararlanması gerektiğini önemle vurguluyorum. Her aşı olan, 2 aşısını da olan yakalanmayacak diye bir şey yok ama hem yüzdeleri düşürüyor hem de yakalananlar daha çabuk iyileşiyorlar. Üstüne basarak söylemek istiyorum.

“Biz inanmaya devam edeceğiz”

Maça gelirsek arkadaşlarımı canıgönülden kutluyorum.  Bizim için çok önemli bir maçtı bilhassa bay haftasından önceki haftada. Medipol Başakşehir geçen senenin şampiyonu. Bana göre talihsiz bir sezon yaşıyorlar bizim 2 sene evvel yaşadığımız gibi. İyi top oynuyorlar ama karşılığını alamıyorlar. Fakat ikimiz için de çok önemli bir maçtı. Mutlu olan, muvaffak olan, 3 puanı alan biz olduk. Bay haftası öncesi önemli bir virajı 3 puanla geçtik. 7 hafta kaldı, bizim 6 maçımız var. 7 haftada her şey olabilir. Biz 10 senede 3 kere son haftada şampiyonluk kaybetmiş bir kulübüz. Dolayısıyla son dakikaya kadar her şeyin değişebileceğini biliyoruz. Biz inanmaya devam edeceğiz. Kaptanımıza, hocamıza, Sportif Teknik Direktörümüz, birçok rolü olan Emre Belözoğlu’na, arkadaşlarına ve sahada olan olmayan tüm oyunculara… Bir hava yakaladılar, hava değişti. Topla çok oynuyoruz, ayağımızda tutuyoruz. Rakibimize az imkan veriyoruz. Şu an gidişattan, yakaladığımız havadan, oynadığımız futboldan ve sonuçlardan son derece memnunuz.

Yeri gelmişken kalecimiz Altay, sadece iyi bir kaleci değil, iyi bir insan. Ona da çok geçmiş olsun diyorum. Sadık Çiftpınar da ameliyat olmuştu o da çok şükür normale dönüyor. İkisine de çok geçmiş olsun diyorum. Altay’a acil şifalar diliyorum. İnşallah bu sezon olmasa da Milli Takımın Avrupa turnuvalarına yetişme ihtimali yüksek. İnşallah yetişir, ülkemizi en iyi şekilde temsil eder.

Malatyaspor maçında gördüğüm tüm yorumcuların penaltıyı işaret etmesi… Dikkat ederseniz biz maçtan sonra bir şey demedik. Türkiye’de Süper Lig’de genellikle herkes hakem performansından özellikle VAR hakemlerinin performansından, teknolojiyi kullanma şeklinden ve burada bir standart yakalayamamızdan dolayı çok kulüp şikayet ediyor. Ne kadar katılırsınız bilmiyorum ama biz mümkün oldukça en çok vaka yaşayan ama en az şikayet eden kulüplerin başındayız. Veya birincisiyiz. Bu yüzden de taraftarlarımız tarafından tenkit ediliyoruz. Bunu çok dikkatli yapmaya çalışıyoruz. Kimin sesi daha çok çıkarsa, kim daha çok bağırırsa onun kazandığı bir ortam olmamasını istiyoruz. Öyle bir ortamı istemediğimiz için de mümkün olduğu kadar kendi ilkelerimize uymaya çalışıyoruz.

Bugünün maçına gelirsek VAR odasındaki arkadaş Ümit Öztürk… Bizim Fenerbahçe Spor Kulübü olarak sıkıntılarımız var. Onun VAR odasında olsun, sahada olsun hakemlik yaptığı maçlarda sıkıntı yaşıyoruz. Bugün Cüneyt hocanın işini bana sorarsanız kolaylaştırmadı, zorlaştırdı. Birkaç pozisyon var. Bilhassa yediğimiz golden önceki pozisyon bence orada yardımcı olmalıydı orta hakeme. Bir iki tane de kırmızı kartlık olaylar var, bunu orta hakemin kaçırması son derece normal ama VAR hakemi orta hakeme daha yardımcı olabilirdi diye düşünüyorum. Bu ismin özelinde de rahatsızlıklarımız var, tabi biz o gelsin bu gelmesin demedik bugüne kadar, bundan sonra da demeyeceğiz. Ama bu konuya dikkat çekmeye ihtiyaç duydum.

Şu ortamda her şey olabilir, renkli bir lig, heyecanlı bir finish olacak, biz bir hava yakaladık, inşallah devamını getirebiliriz. Bu yakaladığımız havayı engelleyebilecek en önemli unsurlardan biri sakatlık, öbürü de covid konusu. İnşallah ikisinden de zarar görmeden en iyi şartlarda ipi göğüsleriz. Birkaç hafta önce belki mucize diyebilirdik ama artık mucize demeye gerek yok buna. Her takım puan kaybedecektir, biz de dahil. Kalan 6 maçın 5’ini alıp bir beraberlik… Her şey olabilir.

“Bizi buraya kadar Erol hoca getirdi, çok büyük emeği vardır”

Erol hocanın burada çok büyük bir emeği var. Biz Erol hocaya inandık, sezon başında onunla başlayana kadar çok analizler yaptık, hem yurtiçinde hem yurtdışında birkaç hocayı karşılaştırdık, yapay zekaya kadar kullandık ancak bir noktaya geldiğimizde kan değişikliğine ihtiyaç olduğuna inandık. Ama unutmayalım ki bugün şampiyonluktan bahsediyorsak bizi buraya kadar da Erol hoca getirdi, çok büyük emeği vardır. Daha önce olabilir miydi? Belki olabilirdi. Birkaç maç kötü süreç yaşadık ama her kötü süreçte hoca değişmez. Erol hoca ile 10 maçın 9’unu kazandığımız bir süreç de oldu. Benim için hocalık kadar insanlık da karakter de çok önemli. Erol hoca karakter olarak parayla ilişkisi olmayan, menajerlik işlerine karışmayan, sosyal medyada haber yaptırmayla, medyaya haber sızdırmayla uğraşmayan, özü sözü bir, mert bir arkadaştı. Tam benim çalışmak istediğim karakterde biri. Ona da bize buraya kadar yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum, her daim başarılar diliyorum.

Kaptana gelince kaptanın bir futbol felsefesi var. Yıllardır kendini buna hazırlıyor. Başakşehir’de oynarken bile, ben zaman zaman konuşuyordum, kariyer konuşmaları yapıyorduk. Onun kafasında bir futbol stili, futbol anlayışı var. Bunu da her maç üzerine koyarak götürüyor. Hoca olarak da çok hırslı. Futbolcular da kendisini çok seviyorlar, inanıyorlar. Güzel bir kimya yakaladığımızı düşünüyorum, inşallah yanılmam, inşallah da bu değişikliğin meyvelerini toplarız. Dediğim gibi Erol hocanın buraya yaptığı hizmetler olmasa belki şampiyonluğu konuşacak durumda olmayabilirdik. Emre’ye bugünkü kariyerinde bizimle başarılar diliyorum, Erol hocaya da her daim başarılar diliyorum.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir