Fenerbahçe: 78 İzmit Belediyespor: 47

Fenerbahçe, Kadınlar Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde İzmit Belediyespor’a konuk oldu. Karşılaşma boyunca üstün olan Fenerbahçe, sahadan 78-47 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın ilk sayıları Fenerbahçeli Anastasiya Verameyenka’dan geldi (0-5). Marina Bas’la ilk basketi bulan İzmit Belediyespor karşısında Fenerbahçe, Kia Vaughn’la skor üretmeye devam etti (2-7). İlk 5 dakika 4-9 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle geçilirken; İzmit Belediyespor White’ın turnikesiyle skoru 6-9’a getirdi. Bu bölümde Melike Bakırcıoğlu’yla da basketler bulan ev sahibi İzmit Belediyespor farkı 1 sayıya indirdi (8-9). Son 3 dakikayı Anastasiya Verameyenka ve Kia Vaughn’un üst üste bulduğu basketlerle geçen Fenerbahçe, ilk çeyreği 10-15’lik skorla önde geçti.

İkinci çeyreğe Kia’nın 6-0’lık serisiyle hızlı başlayan Fenerbahçe, farkı çift hanelere çıkardı (10-21). Kelsey Plum ve Özge Yavaş’ın da skor yüküne ortak olmasıyla oyuna ağırlığını koyan Fenerbahçe, ilk beş dakikayı 10-26’lık üstünlükle geçti. Çeyreğin devamında Bria Hartley, Esra Ural Topuz ve Kelsey Plum üçlüsüyle sayılar bulan Fenerbahçe 10-36’lık üstünlüğü yakalarken; ev sahibi İzmit Belediyespor bu periyottaki ilk basketi bitime 3 dakika kala Gizem Yavuz’dan geldi (12-36). Son bölümü de iyi oynayan Fenerbahçe, soyunma odasına 17-39 önde girdi.

Müsabakanın üçüncü çeyreği Alexa Nıcole Hart ve Kia Vaughn’un karşılıklı basketleriyle başladıv(19-41). Çeyrek süresince rakibi İzmit Belediyespor karşısında üstün bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe, Birsel Vardarlı Demirmen, Bria Hartley ve Tuğçe Canıtez’in skora katkı yaptığı ilk dakikalarda farkı 31 sayıya kadar çıkardı (23-54). İzmit Belediyespor, Marina Bas’la oyunda kalmaya çalışsa da, final periyotuna 29-58’lik skorla önde giren taraf Fenerbahçe oldu.

Final periyotuna harika başlayan Fenerbahçe, ilk dört dakika sonunda maçtaki en büyük farka ulaştı (35-72). İzmit temsilcisi İzmit Belediyespor, Emel Sığırcı, Marina Bas ve Melek Yusufoğlu’yla aradaki farkı kapatmaya çalışsa da, Fenerbahçe, mücadeleden 78-47 galip ayrıldı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir