Fatih Terim: Mükemmel Futbol Oynadık

Randers’ı 2-1 mağlup edip UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, karşılaşma sonrası yaptığı açıklama, “Bu maçta beraberlik düşünmedik. Her anını dolu dolu oynayarak kazanmak istedik. 2-1’den sonra da daha çok gol pozisyonuna girdik. Bu sevindirici bir şey. Oynanan futbol da sevindiriciydi. Girdiğimiz gol pozisyonu sayısı bir Avrupa maçı için olağanüstü seviyedeydi”

Haber Merkezi / Açıklamasında öncelikle taraftara değinen Fatih Terim, “Taraftar bizim en önemli unsurumuz, desteğimiz ve olmazsa olmazımız. Onlarla birlikte çok daha önemli işler yapıyoruz. Futbolun tadı onlarla çıkıyor. Dikkat ederseniz bir kısım taraftarımızın gelmesine karşın takımımız üzerindeki etkisi çok açık. Olimpiyat Stadyumu’nda ne kadar seyirci olursa olsun bu havayı bulamıyoruz. O yüzden bu stadyumu istedim. Burası onun için müsaitti. Dediğimiz de oldu” diye konuştu.

Pozisyon ve oyun açısından takımın memnuniyet verici bir görüntü sergilediğini ifade eden Fatih Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

“10 dakika boyunca kalemize top gelmemesine rağmen 1-0 geriye düştük. 45 dakika yine kalemizde bir pozisyon olmadı; ama bizim ilk yarı boyunca boş kaleye değerlendiremediğimiz pozisyonlar ve direkten dönen toplarımızla birlikte 7-8 pozisyonumuz vardı. İkinci yarı değişiklikle birlikte Barış’ın etkisi ve diğer oyuncuların 20 dakika sergilediği tempolu oyun vardı… Anormal derecede pozisyon yakaladık ve mükemmel futbol oynadık. İlk yarı için çocuklara haksızlık etmek istemiyorum. Neredeyse top göstermediler ama atamadık, olmadı…

“Oynanan futbol sevindiriciydi”

Normal bir vuruşta gol yesek itirazım olmayacak ama düzgün vuramamasına rağmen golü yedik. Bu maçta beraberlik düşünmedik. Her anını dolu dolu oynayarak kazanmak istedik. 2-1’den sonra da daha çok gol pozisyonuna girdik. Bu sevindirici bir şey. Oynanan futbol da sevindiriciydi. Girdiğimiz gol pozisyonu sayısı bir Avrupa maçı için olağanüstü seviyedeydi. Muhakkak rakipten daha iyi takımız ama gördüğünüz gibi futbolda her an her şey oluyor. Üçüncü gün oynadığımız maçın bu tempoda geçmesi bizim için sevindirici. Daha çok gol atmalıyız ve daha az yemeliyiz. Az gol yiyoruz ama bu sayıyı daha da düşürmeliyiz”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir