Fatih Terim: Kazanmayı Bildik

2-1’lik Atakaş Hatayspor galibiyeti sonrası açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, “Bence güzel bir maç oldu. Bir de tabii Olimpiyat Stadı, psikolojik olarak rüzgar bir öyle esiyor, bir böyle esiyor; koş koş bitmiyor gibi… Ona rağmen kazanmayı bildik çok şükür önemli bizim için” dedi.

Haber Merkezi / Galatasaray Futbol A Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig’in 2. haftasında oynanan Atakaş Hatayspor maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Terim, karşılaşmaya ilişkin yaptığı değerlendirmede özetle şunları söyledi;

“Oyuna açıkçası 1-0 mağlup başladık. Son zamanlarda böyle başlıyoruz. Geriye dönüşümüz iyi oldu. Özellikle ilk yarı çok gol kaçırdık. Devrenin sonuna kadar baya gol kaçırdık. Esasında oyunu şöyle özetleyebiliriz; 75 dakika hangi düşüncemiz varsa, hangi planımız varsa onu iyi oynadığımızı düşünüyorum.

İki santraforu ve Ömer’i alınca biraz daha değişik oynamaya başladık B planında. Esas A planımızda bol pozisyona girdik. Beraberliği yakaladık, galibiyeti kaçırdık derken; epeydir yan toptan duran toplardan gol atmıyorduk. Luyindama’nın golü geldi. Bugün kazanması gereken takım Galatasaray’dı. Öyle de oldu. 3 puan önemliydi. Bazı arkadaşlarımız jetlag oldu. Buradan İskoçya’ya, İskoçya’dan Giresun’a gideceksiniz.

Danimarka’ya gideceksiniz ve bazılarının arasında 20, 30 derece sıcaklık farkı olacak. Saat farkı var. 3 günde bir oynuyoruz. Bizimle beraber oynayan diğer takımların da böyle sıkıntıları var. Buna rağmen bu takım 75 dakika bu oyunu oynuyorsa, galibiyet onun hakkıdır demektir.

Oyuncularımı kutluyorum. Pes etmediler. Pes etmemeleri lazım. Daha da iyi oyunlar oynayacağız. Bundan herkes emin olabilir. Bugünün 3 puanı, değerli bir 3 puan. Dediğim gibi bazen duran toplardan, bazen free-kicklerden ve kornerlerden gol olabilir. Mesele galip bitirebilmek.

Bunu da büyük bir bölümünü iyi oynayarak, birçok korner attık. Birçok atak denedik. Şut attık. İlk yarı özellikle pas yüzdemiz daha yüksekti. Bence güzel bir maç oldu. Bir de tabii Olimpiyat Stadı, psikolojik olarak rüzgar bir öyle esiyor, bir böyle esiyor; koş koş bitmiyor gibi… Ona rağmen kazanmayı bildik çok şükür önemli bizim için.”

“Galatasaraylılar merak etmesin”

Morutan transferi konusunda da konuşan Terim, “Şöyle bir durum var. Devam ediyor. Galatasaraylılar merak etmesin. Başkanımız da yönetimimiz de takip ediyor. Biz de takip ediyoruz. Hiç beklemeden kendilerine ilk ağızdan haber veririz. Galatasaray’ın doğal felsefesinde, yapılanmasında veya ileriye dönük planlarında yetenekli oyuncular, genç oyuncular var. Bu sayı devam edecek Allah izin verirse. Bir yerde oyuncularımızın bazılarından çıkacak. Yetenekli oyuncular da gelecek. Morutan’ı da beğendiğimi ifade etmiştim. Steaua Bükreş Başkanı da gerektiği şekilde açıklamalar yapıyor. Rahat olsunlar. Biz onları mutlu etmek için daha birçok isim açıklayacağız.” dedi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir