Fast Food Ürünlerindeki Ölümcül Madde: Ftalat

Yeni yapılan bir araştırma, sabun, şampuan ve plastik poşet gibi yüzlerce endüstriyel ürünün yapımında kullanılan ftalatların, bir çok fast food ürününde yer aldığını ortaya koydu.

Haber Merkezi / Araştırmacılar birçok hızlı gıdada kanser, astım, karaciğer sirozu ve kısırlık gibi ciddi hastalıklara yol açan ölümcül bir madde keşfettiler.

Sky News’te yer alan habere göre, George Washington Üniversitesi’nden araştırmacılar, fast food restoranlarında satılan yüzlerce üründe, plastiği esnek hale getirmek için kullanılan ftalatların olup olmadığını bulmak için yüzlerce ürünü analiz ettiler.

Araştırmacılar, fast food marketlerde en çok satılan, hamburger, patates kızartması, pizza ve kızarmış tavuk üzerinde dururken, analiz edilen gıdaların yüzde 81’inde DnBP adı verilen bir tür ftalat buldular.

Araştırmanın sonuçlarına göre, etle yapılan ürünlerde, patates kızartması ve pizza gibi ürünlere oranla daha fazla ftalat içeriyordu. Araştırmacılar, ayrıca, ftalatların bu gıdalara tedarik ve paketleme sırasında kullanılan ürünlerden geçmesinin olası olduğunu açıkladılar.

Ftalatlar sabun, şampuan ve plastik poşetler gibi yüzlerce endüstriyel ürünün yapımında kullanılmaktadır. Bu madde, kanser, karaciğer hasarı ve kısırlığın yanı sıra çocuklarda öğrenme güçlükleri ve dikkat bozuklukları gibi birçok sağlık sorunuyla bağlantılıdır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir