Fenerbahçe, Euroleague’deki 3. Galibiyetine İmza Attı

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Euroleague B Grubu 5. hafta maçında Hatay Büyükşehir Belediyespor’u 87-74 mağlup etti. Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Euroleague’deki 3. galibiyetine imza attı.

Mücadeleye Vaughn ile Zandalasini’nin kaydettiği 4-0’luk seriyle başlayan Fenerbahçe, 6-6 eşitliğin ardından Hartley ve Verameyenka’nın da sayı katkısıyla skoru 10-6 yapınca konuk ekip Hatay Büyükşehir Belediyespor’dan mola geldi.

Mola dönüşü Vaughn ile boyalı alanı iyi kullanan Fenerbahçe, Hatay Büyükşehir Belediyespor’den Alexis Jones’ı durdurmakta zorlanınca fark 2 sayıya indi ve Fenerbahçe’den mola geldi. Mola dönüşü karşılıklı sayılarla süren oyunda ilk periyot 22-17 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle tamamlandı.

İki takımın da ilk hücumlarından faydalanamadığı ikinci periyotta daha tempolu bir oyun sergileyen Fenerbahçe, Zandalasini’nin basketinin ardından Birsel’in dış atışlarıyla skoru çift hanelere çıkararak rakibine mola aldırdı: 29-19.

Moladan Sottana’nın üçlüğüyle dönen Fenerbahçe, farkın 6 sayıya inmesinin ardından rakip basketlere Plum, Hartley ve Tuğçe’nin kaydettiği üçlüklerle yanıt vererek farkı tekrar çift hanelere yükseltti: 46-32.

Hatay Büyükşehir Belediyespor’un son bölümdeki 6-0’lık serisinin ardından soyunma odasına 46-38’lik skorla gidildi.

İkinci yarıya istediği başlangıcı yapamayan Fenerbahçe, üçüncü periyottaki ilk sayılarını Bria Hartley ile kaydetti: 48-41.

Bu bölümün ardından farkın 1 sayıya indiği zorlu karşılaşmada Stokes’un serbest atışlarının ardından Plum’ın üçlüğüyle farkı tekrar açan Fenerbahçe, skoru 59-52 yapınca Hatay Büyükşehir Belediyespor’dan mola geldi. Molanın ardından Fenerbahçe, final periyoduna 66-55 önde girdi.

Dördüncü periyoda çok iyi başlayan Fenerbahçe, Vaughn, Verameyenka ve Plum ile farkı 14 sayıya çekti: 69-55.

İlerleyen dakikalarda agresif savunmasıyla rakibine kolay sayı şansı vermeyen Fenerbahçe, hücumlarında ise Kelsey Plum, Cecilia Zandalasini ve Giorgia Sottana ile fark yarattı ve maçı 87-74 kazandı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir