Euroleague’de Şampiyon Anadolu Efes

THY Euroleague’de Dörtlü Final’in ilk buluşmasında Olympiakos’u Micic’in son saniye üçlüğüyle deviren Anadolu Efes, İspanyol devi Real Madrid ile karşı karşıya geldi. Stark Arena’da oynanan karşılaşma, Anadolu Efes’in 58-57’lik üstünlüğüyle sonuçlandı ve temsilcimiz THY EuroLeague Kupası’nı müzesine götürdü.

Maçın ilk 2 dakikalık bölümünde iki takımda da savunmalar ön plana çıkarken sayı üretilemedi. Anadolu Efes’in ilk sayısını Micic, faul çizgisinden buldu. Real Madrid ise açılışı Adam Hanga ile yaptı. İlk çeyreğin 5 dakikalık bölümü iki takımın karşılıklı sayıları ile Anadolu Efes’in 7-6’lık üstünlüğü ile geçildi. Tavares’in hücum ribaundları ile boş döndüğü atakları değerlendiren Real Madrid’e Anadolu Efes Micic ve Larkin’in sayıları ile cevap verdi. İlk çeyrek Real Madrid’in 15-14’lük üstünlüğü ile tamamlandı.

Maçın 2. çeyreğine 2 takım da sert savunma ile başladı. çeyreğin 5 dakikalık bölümü karşılıklı basketler ile geçildi. Sonrasında Anadolu Efes’in hücumlarını durduran İspanya temsilcisi, dış şutlarda bulduğu sayılar ile farkı 7’ye kadar çıkardı. Larkin ve Micic ile art arda sayılar bulan ve Real Madrid’e karşılık veren Anadolu Efes devreye 34-29 geride girdi.

Üçüncü çeyrekte iki takım da hücumda üretmekte epey zorlandı. 4 dakika geçilirken Anadolu Efes sadece 2, Real Madrid ise 6 sayı üretti. Anadolu Efes, Micic ve Larkin dışında yan parçalarını devreye sokamazken Real Madrid ise Randolph ve Hanga ile kritik 3 sayı isabetleri bularak en azından nefes aldı. Micic üçüncü çeyreğin ilk 5 dakikasında hiç top kullanmazken Anadolu Efes ritim bulmakta epey zorlandı. Pleiss önce çizgiden sonra da üç sayı çizgisinin gerisinden sayılar üretti ve skoru 40-36’ya getirirken devamında hücum faul yapan Tavares üç’leyerek kenara geldi. Çeyreğin bitimine 40 saniyeden az süre kala Anderson ile Poirier arasındaki pozisyonun ardından Poirier, Anderson’ı iterek düşürdü. İki takım oyuncuları ve koçları da gerilimi düşürmek için devreye girdi. İki basketbolcuya da karşılıklı sportmenlik dışı faul çalındı. Devamında iki takım da hücumları boş geçerken Larkin serbest atış çizgisinden 2’de 0 attı.

Son çeyreğe iki takım da top kayıplarıyla başlarken Tavares dört faulle yeniden kenara gelirken Micic geriye çekilerek 3 sayılık isabeti buldu ve Anadolu Efes’i 43-42 öne geçirdi. Devamında topu kapan Singleton pozisyonu smaç ile bitirdi ve farkı 3’e çıkardı. 2. dakika geride kalırken Larkin 6. ribaundunu aldı ve üçüncü çeyrekte devreye girerek 7 sayı kaydeden Pleiss bir de orta mesafe isabeti bularak skoru 47-44’e getirdi. Real Madrid serbest atışlarıyla skora tutunurken Pleiss bir de hücum ribaundu sonrası gelen 2 sayı ile Anadolu Efes’i 49-47 öne geçirdi. Real Madrid’de ise Llull üç sayı isabetle takımını 50-49 öne geçirdi. Micic boş durumdaki Pleiss’ı bulurken fake sonrası bir isabet daha bulan Pleiss, Anadolu Efes’i yeniden öne geçirdi: 51-50. Micic – Pleiss ikilisi bir kez daha sahneye alarak farkı 3’e çıkardı. Devamında Peck 3 sayı isabetiyle skora dengeyi getirdi. Son bir dakikaya girilirken Pleiss bir kez daha hücum ribaundu ile Anadolu Efes’i önde tuttu: 58-55. 17.2 saniye kala Larkin Yabusele’nin üzerine giderek Real Madrid’e üçüncü faulünü aldırdı. Devamında Larkin’in şutu kaçsa da Singleton topu kaparak şampiyonluğu Anadolu Efes ve Türkiye’ye getirdi!

Salon: Stark Arena

Hakemler: Luigi Lamonica (İtalya), Borys Ryzhyk (Ukrayna), Gytis Vilius (Litvanya)

Real Madrid: Abalde 2, Hanga 5, Deck 5, Yabusele 3, Tavares 14, Taylor 3, Causeur 3, Llull 9, Poirier 5, Randolph 6, Rudy Fernandez 2

Anadolu Efes: Micic 23, Larkin 10, Anderson, Moerman, Pleiss 19, Dunston 2, Bryant, Singleton 4

1. Periyot: 15-14

Devre: 34-29

3. Periyot: 42-40

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir