Erdoğan’ın ‘Affediyorum’ Sözlerine Kılıçdaroğlu’ndan Sert Yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Seninle ilgili kazandığım davaları geri çektim ama sen kadrini bilmedin” sözlerine, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yanıt verdi.

Haber Merkezi / “Şahıs çıkmış, ‘Kılıçdaroğlu’nu affediyorum’ söylemiyle, açtığı 17 davayı güya ‘Geri çekiyorum’ mesajı vermiş. Şimdi bu algıcıbaşının algılarını bir kenara itip, gerçekleri öğrenmeniz zamanı” diyen Kılıçdaroğlu, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;

“Aleyhime sonuçlanan 3 davadan 2 tanesi AİHM’ye gitmiştir ve lehime sonuçlanmıştır. Şahıs Türk hukukunu tarumar ettiği için, dünyaya daha çok rezil olmamak adına, kalan davaları geriye çekmektedir.

Kendisine çağrımdır, sen kimsin de kimi affediyorsun! O davaları geri çekme, sonuna kadar götür. Her şeyiniz yalan, her şeyiniz algı…”

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘Helalleşme’ çıkışına tepki gösterip daha önce kazandığı davalardan vazgeçtiğini söylemişti.

Erdoğan, “Geçmişteki yanlışlarını görüp helalleşmek suretiyle önünde yeni bir sayfa açmaya herkesin hakkı vardır. Bay Kemal, ben seninle ilgili kazandığım davaları geri çektim mi? Çektim ama sen bunların hiçbirinin kadrini, kıymetini bilmedin, anlamadın. Sen de anlayacak yüz de yok” ifadelerini kullanmıştı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir