Edirne: Enez, Gala Gölü

Gala Gölü; Edirne’nin Enez İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Enez İlçe Merkezinin yaklaşık 7 kilometre kuzeydoğusundadır.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü koruması altında olan ve Türkiye’nin 36. Milli Parkı olarak ilan edilen kuşların en güzel yuvası Gala Gölü Milli Parkı… Meriç Deltası sulak alanı içerisinde bulunan Gala Gölü Milli Parkı, sulak alan (Büyük Gala Gölü, Küçük Gala Gölü, Pamuklu Göl) ve ormanlık alan (Hisarlı Dağı ve etekleri) olmak üzere toplam 6.087 hektar yüzölçümüne sahiptir. Türkiye’nin önemli doğa alanları, önemli kuş alanları ve önemli bitki alanları listelerinde bulunan ve Ramsar Kriterlerine sahip bir sulak alan özelliğindedir.

Gala Gölü Milli Parkı, 511 bitki ve 517 hayvan türü olmak üzere toplam 1028 canlı türüne ev sahipliği yapar. Milli Park sulak alanların çok bulunması nedeniyle kuş göç yolları olarak büyük bir öneme sahiptir. Milli Parktaki kuş tür sayısı 217’dir. Bu türlerin 46 türü yerli, 27 türü kış göçmeni ve 90 türü yaz göçmeni kuşlardır.

Gala Gölü Milli Parkı doğa yürüyüşlerinin yanı sıra özellikle kuş gözlemciliği açısından uluslararası önemdedir. 2017 yılı kış ortası su kuşu sayımlarında sahada 32.000’den fazla kuş sayılmıştır. Milli Parkta Tuztepe mevkiinde göçmen kuşlarımızı görüp tabiatın büyüleyici döngüsüne şahitlik etmenizi tavsiye ederiz… Gala Gölü Milli Parkı içerisinde bulunan 12 km’lik yürüyüş parkurunda kuş sesleri eşliğinde trekking yaparken şehrin bütün stres ve yorgunluğunu orada bırakacağınızdan eminiz.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir