Düzce: Sakarca Yaylası

Sakarca Yaylası; Gölcük’ün Kaynaşlı İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Sakarca Yaylası, Düzce İl Merkezi’ne 40 km, Kaynaşlı İlçe Merkezi’ne 25 km, en yakın yerleşim yerine 18 km mesafededir.

Sakarca Yaylası 1.550 m rakımı olan yayla eşsiz bir doğal güzelliğe sahiptir. Doğusunda çam, batısında kayın ormanı bulunan yayla, aralıksız kekik kaplıdır.

Muhteşem görüntüsüyle gürültülü şehir ortamından kaçıp doğanın sesini dinlemek isteyenlere kucak açan Sakarca Yaylası’na gitmeden önce her ihtimale karşı tüm ihtiyaçlarınızı karşılamanızı öneririz. Yöre halkı, oldukça sıcak ve samimidir. Size her türlü yardımda bulunacağından şüpheniz olmasın.

Yaylaların yüzyıllardır devam eden klasik amaçlı kullanımlarına günümüzde yeni fonksiyonlar eklenmiştir. Son yıllarda bu alanlar turizm için oldukça ilgi çekmektedir.

Yayla turizmi, yaz aylarında serinleme, dinlenme, dağ-yayla havası teneffüs etme, doğal ortamda doğal yaşamı gözlemleme, doğal ürünler tüketme gibi birçok faaliyetin gerçekleştirilebildiği turizm türüdür. Ayrıca yaylalar yerel, kültürel, sosyal ve etnolojik özellikleri ile de ilgi çeken alanlardır.

Kaynaşlı İlçesinin, doğu ve güneyinde Bolu ili, batı ve kuzeyinde Merkez İlçesi ve kuzey doğusunda Yığılca İlçesi bulunmaktadır. Yüzölçümü 443 km²’dir. İlçe nüfusu 2016 verilerine göre 20.666’dır. İlçenin ormanlık alanı 11.350 ha (%64) dır. Ankara – İstanbul geçiş güzergâhında bulunduğundan dolayı dinlenme ve yeme-içme tesisleri açısından önemli bir konumdadır.

Kaynaşlı, Düzce Ovasının doğu uzantısı olan bir vadi üzerinde kurulmuştur. Ulusal ve Uluslararası yolların kesiştiği İstanbul ve Ankara gibi iki metropolü birbirine bağlayan önemli merkezlerden biridir. Düzce’ye 15 km mesafede bulunan Kaynaşlı, bozulmamış doğası ve çevresindeki turizm potansiyelleri ile alternatif spor turizminin merkezi haline gelmiştir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir