Düzce: Mengen Şelaleleri

Mengen Şelaleleri; Düzce’nin Yığılca İlçesi, Yoğunpelit Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Şelale, Düzce İl Merkezi’ne 56 km Yığlıca İlçe Merkezi’ne 20 km mesafededir.

Yığılca İlçe Merkezi’nden Yoğunpelit Köyü’ne günün belirli saatlerinde toplu ulaşım araçları ile ulaşım sağlanmaktadır. Bölge doğal güzellikleri yanında eko-köy potansiyelinede sahiptir.

Mükemmel doğa manzaralarıyla karşılaşacağınız şelaleye gitmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı karşılamanızı öneririz. Şelalelerin bulunduğu bölgede ihtiyaçlarınızı karşılayacağınız işletme bulunmamaktadır.

Şelalenin yer aldığı vadiye yaya olarak inmeniz ve yürümeniz gerekmekte. Zaman zaman dere içerisinden geçmek zorunluluğu olacağından kıyafet ve ayakkabı konusuna dikkat etmeniz gerekmektedir.

Yığılca ilçesi, 640 km² yüzölçümü ile Düzce’nin en büyük yüzölçümüne sahip ilçesidir. Kuzeyde Zonguldak, doğu ve güneyde Bolu illeri, güneybatıda Kaynaşlı, batıda Merkez İlçe, kuzeybatıda ise Akçakoca İlçeleriyle ile komşudur. 32.666 ha (%65) ormanlık alana sahip olup, Düzce’nin en fazla ormanlık alana sahip ilçesidir. İlçe nüfusu 2016 verilerine göre 15.141’dür.

Yığılca, bal ormanları, Hasanlar Barajı, Saklıkent, Yoğunpelit ve Mengen Şelaleleri, Sarıkaya ve Gökçeağaç mağaraları gibi birçok güzelliğe sahip olmasının yanı sıra, Yedigöller Milli Parkı’na 35 km mesafede bulunması sebebi ile de bölgenin önemli destinasyon ayaklarından biridir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir