Düzce: Harmankaya Şelalesi

Harmankaya Şelalesi; Düzce’nin Cumayeri İlçesi, Harmankaya Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. İlçe Merkezi’nden Harmankaya Köyü’ne günün belirli saatlerinde toplu ulaşım araçları ile ulaşım sağlanmaktadır.

Harmankaya Şelalesi, Düzce İl Merkezi’ne 31 km Cumayeri İlçe Merkezi’ne 11 km mesafededir. Harmankaya Şelalesi, Cumayeri – Dokuzdeğirmen köyü yanından geçen Büyük Melen Nehri üzerindeki 13 km’lik parkuru ile dikkat çeken rafting alanına 5 km mesafededir. Harmankaya Şelalesi kendi görkemli görüntüsünün yanında 700 m’lik orta zorlukdaki yürüyüş parkuru ile de bölgenin saklı cenneti. Bölge, doğa yürüyüşü ve foto safari için oldukça uygundur.

Cumayeri İlçesi 52 km² yüzölçümüne sahip olup, doğuda Çilimli, güneyde Gümüşova, batı ve kuzeyde Sakarya, kuzeydoğuda da Akçakoca ile çevrilidir. İlçe nüfusu 2016 verilerine göre 13,676’dır. İlçenin 778 ha (%33) ormanlık alanı bulunmaktadır. İlçeden geçen Büyük Melen Nehri üzerinde kasım ve mart ayları arasında rafting ve kano sporlarını yapmak mümkündür. Dokuzdeğirmen Köyünde bu amaca yönelik olarak kurulmuş birçok tesis bulunmaktadır.

Cumayeri-Dokuzdeğirmen Köyü yanından geçen Büyük Melen Nehri raftinge elverişli 13 km parkuru ile Türkiye’nin 3. büyük rafting sporlarının yapıldığı yerdir. İlçe merkezine 3 km mesafede bulunan Dokuzdeğirmen Köyü, içinden geçen Melen Çayı üzerine kurulmuş 9 adet su değirmeninden dolayı bu isimle anılmaktadır. Yılın her döneminde profesyonel rafting ve kano yapılmaktadır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir