Düzce: Çamlıpınar Göleti

Çamlıpınar Göleti; Düzce’nin Kaynaşlı İlçesi, Dipsizgöl Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. İlçe Merkezi’nden Dipsizgöl Köyü’ne günün belirli saatlerinde toplu ulaşım araçları ile ulaşım sağlanmaktadır.

9,13 ha orman içerisinde bulunan Çamlıpınar Göleti (Dipsiz Göl), piknik, çadır kampı, trekking, bisiklet ve foto safari aktiviteleri için oldukça uygundur.

Kaynaşlı İlçesinin, doğu ve güneyinde Bolu ili, batı ve kuzeyinde Merkez İlçesi ve kuzey doğusunda Yığılca İlçesi bulunmaktadır. Yüzölçümü 443 km²’dir. İlçe nüfusu 2016 verilerine göre 20.666’dır. İlçenin ormanlık alanı 11.350 ha (%64) dır. Ankara – İstanbul geçiş güzergâhında bulunduğundan dolayı dinlenme ve yeme-içme tesisleri açısından önemli bir konumdadır.

Kaynaşlı, Düzce Ovasının doğu uzantısı olan bir vadi üzerinde kurulmuştur. Ulusal ve Uluslararası yolların kesiştiği İstanbul ve Ankara gibi iki metropolü birbirine bağlayan önemli merkezlerden biridir. Düzce’ye 15 km mesafede bulunan Kaynaşlı, bozulmamış doğası ve çevresindeki turizm potansiyelleri ile alternatif spor turizminin merkezi haline gelmiştir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir