Dünyanın En Tehlikeli Turistik Yerleri

Yükseklik korkunuz varsa bu yerler noktalar sizi biraz tedirgin edebilir. Bunun nedeni, bunların dünyanın en tehlikeli yapılarından bazıları olmasıdır; kayalık ve uçurum kenarına tünemiş tapınaklar, manastırlar, evler ve kaleler.

Haber Merkezi / Bunların bazılarına örnek dağcılık becerisine sahip olanlar ulaşabilecekken, bazılarına da karayolu ile ulaşılabilir. İşte en tehlikeli turizm yerlerinden bazıları;

Sant’Agata de Goti (İtalya)

Bu yerin ilk görünüşü büyülü bir izlenim bırakmaktadır. Bir ortaçağ kasabasından bekleyeceğiniz tüm cazibeye sahiptir. Bir nehir vadisinin üzerindeki sarp bir kayalığa zarif bir şekilde tünemiş bu tarihi yer, size dünyanın geri kalanından kopuk olduğunuz hissini verecektir.

Katskhi Sütunu (Gürcistan)

Gürcistan’daki 40 metre yüksekliğindeki Katskhi Sütunu’nun tepesinde yer alan ve muhtemelen dünyanın en kutsal ve izole kilisesidir. Gürcistan’ın başkenti Tiflis’in yaklaşık 200 km batısında yer alan bu muhteşem simge, ulaşılması zor olmasıyla ünlüdür. 

1944’te dağcı Alexander Japaridze sütunun ilk belgelenmiş çıkışını yaptı. Şimdiye kadar, yalnızca kayayı tırmanmaya davet edilenlerin korkulan noktaya ulaşmasına izin verildi. 

Kırlangıç ​​Yuvası (Kırım)

Kırım’daki Gaspra kasabasında yer alan dekoratif bir kaledir. 1911-1912 yılları arasında 40 metre yüksekliğindeki Aurora Yamacı’nın üzerinde inşa edilmiştir. Kale, Rus mimar Leonid Sherwood tarafından Neogotik bir tarzda tasarlanmıştır.

Kale, Karadeniz kıyısındaki Ai-Todor Burnu’na bakmaktadır ve Haraks Castrumunun kalıntıları yakınında yer almaktadır. Kırlangıç Yuvası, Kırım’daki en popüler turistik mekanlardan biridir ve Kırım’ın güney kıyılarının simgesi kabul edilmektedir.

Asılı Tapınak (Çin)

Çin’in Shanxi Eyaletindeki Heng Dağı yakınlarındaki bir uçurumun kenarına inşa edilen Asma Tapınak, gerçekten bir mimari harikasıdır. 1500 yıldan daha önce inşa edilen tapınak, geçit labirentiyle birbirine bağlanan 40 odadan oluşmaktadır.

Castellfollit de la Roca (İspanya)

Bu pitoresk ortaçağ köyü, kuzey doğu İspanya’da bazalt bir kayanın üzerine inşa edilmiştir. Kasabanın bulunduğu bazalt kayalık 50 metreden yüksek ve neredeyse bir kilometre uzunluğundadır. Kayalık iki lav akışının üst üste binmesiyle oluşmuştur.

Saint-Michel d’Aiguilhe (Fransa)

En az bin yıl önce yapıldığı düşünülen Güney Fransa’daki Saint-Michel d’Aiguilhe şapeli, 85 metre yüksekliğinde bir volkanik kaya üzerinde yer almaktadır. Şapele ulaşmak için kayaya oyulmuş 268 basamak çıkmak gerekiyor. Kayalık üzerine yerleştirilmiş bu büyüleyici küçük şapel, size gökyüzüne tırmandığınız hissini verecektir.

Meteora (Yunanistan)

1995’ten beri UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Meteora, Yunanistan’ın kutsal yerlerindendir. Kalambaka kasabası yakınlarındaki kayalık bölgede çok sayıda Ortodoks Kilisesi ve Athos Dağı’ndan sonra Yunanistan’daki en önemli manastırlar yer almaktadır. Orijinalinde 24 tane olan manastırlardan 6 tanesi ayakta kalmıştır. Manastırlar, bölgeye hakim olan devasa doğal sütunların üzerine inşa edilmiştir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir