Dünya Kupası: Kosta Rika, Japonya’yı Devirdi

Katar’ın ev sahipliğini yaptığı FIFA 2022 Dünya Kupası’ E Grubu karşılaşmasında Japonya ile Kosta Rika, Ahmed bin Ali Stadyumu karşı karşıya geldi. Kosta Rika mücadeleyi maçın son bölümünde bulduğu golle 1-0 kazandı.

Haber Merkezi / Kosta Rika’nın golü 81. dakikada Fuller’den geldi. Kosta Rika bu sonuçla, ilk 3 puanını aldı. Japonya da, ilk maçta Almanya karşısında aldığı galibiyet sonrası 3 puanda kaldı. Japonya bir sonraki maçını İspanya ile oynayacak. Kosta Rika ise Almanya ile karşı karşıya gelecek.

Karşılaşmayı 41 bin 479 seyircinin takip ettiği açıklandı.

Karşılaşmadan dakikalar

4. dakikada Gerson Torres rakip yarı alanın ortalarında uzak mesafeden şansını deniyor ancak savunmaya çarpan top tehlikeli bölgeden uzaklaşıyor.

14. dakikada Yuto Nagatomo – Gerson Torres mücadelesinde hakem, taç çizgisine yakın bir noktada Kosta Rika lehine faul kararı veriyor.

22. dakikada Daichi Kamada ile Joel Campbell arasındaki mücadele hakem tarafından faul nedeniyle durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Daichi Kamada. Taç çizgisine yakın bir bölgede Kosta Rika takımı oyuna başlayacak.

41. dakikada Kosta Rika takımında Anthony Contreras, sarı kart görüyor.

44. dakikada Japonya takımında Miki Yamane hakem Michael Oliver tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

48. dakikada Wataru Endo rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şansını deniyor ancak savunmaya çarpan top tehlikeli bölgeden uzaklaşıyor.

50. dakikada Wataru Endo altıpas üzerinden şansını deniyor ancak savunmaya çarpan top tehlikeli bölgeden uzaklaşıyor.

63. dakikada Japonya takımının ceza sahasının hemen dışındaki bir noktada kazandığı serbest vuruş için topun başına Yuki Soma geçiyor.

70. dakikada Kosta Rika takımında Francisco Calvo, sarı kart görüyor.

35. dakikada Francisco Calvo rakip ceza sahasına girmeden şansını deniyor ancak top savunmadan geri geliyor.

38. dakikada Wataru Endo önemli bir poziyonu değerlendiremiyor. Ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktada topla buluşan Wataru Endo tarafından çekilen şut defansın müdahalesiyle engelleniyor.

72. dakikada Japonya takımı bu dakikada tabelayı değiştirme fırsatına yaklaşıyor ancak ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan Daichi Kamada tarafından çekilen şut defansın müdahalesiyle engelleniyor.

81. dakikada Keysher Fuller takımını öne geçiren golü atıyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir