DP Lideri Uysal: İktidar Toplumsal Muhalefeti Susturma Derdinde

‘Gezi Parkı Davası’nda verilen kararlara tepki gösteren DP Lideri Gültekin Uysal, “İktidar, verdiği kanun teklifleri ile siyasal muhalefeti, mahkemeler aracılığıyla aldığı politik kararlarla toplumsal muhalefeti susturma derdinde” dedi.

Haber Merkezi /Gezi Parkı Davası’nda Osman Kavala’ya hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüsten ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi’ye ise bu suça yardımdan 18 yıl hapis cezası verildi.

Mahkemenin kararı, tepki çekerken, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile karara tepkisini gösterdi.

Herkes için Adalet’ diyoruz, ‘herkes için demokrasi’ vurgusu yapan DP Lideri Uysal, açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Dün Gezi davası ile alakalı karar da gösterdi ki iktidar, korku kol gezinsin, muhalefet için Türkiye tekinsiz bir yer olsun istiyor.

‘Seçimler yaklaştıkça iktidar her türlü yöntemi deneyecektir’ derken bunu da kastediyordum.

İktidar, verdiği kanun teklifleri ile siyasal muhalefeti, mahkemeler aracılığıyla aldığı politik kararlarla toplumsal muhalefeti susturma derdinde.

Adaleti ve demokrasiyi işler hale getirmek yerine korkuyu yerleştirmek derdinde.

‘Bırakalım, maruz kalan düşünsün’ anlayışı ile bu cendereden kurtulma imkanımız yok!

O nedenle ‘herkes için Adalet’ diyoruz, ‘herkes için demokrasi’ diyoruz.”

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir