Doris Day, 97 Yaşında Hayata Veda Etti!

ABD’li oyuncu ve şarkıcı Doris Day’in yaşamını yitirdiği duyuruldu. Day, 97 yaşındaydı. Aynı zamanda sıkı bir hayvansever olarak da bilinen Day’in ölümünü, kendi adına kurulan hayvan hakları kurumu duyurdu.

Kurum, yaşına göre oldukça sağlıklı olan Day’in son zamanlarda ciddi bir zatürre teşhisi konulduğunu açıkladı. Day’in Kaliforniya’daki evinde hayatını kaybettiği belirtildi.

​3 Nisan 1922’de Ohio, Cincinnati’de dünyaya gelen ve gerecek adı Doris Mary Ann Kappelhoff olan sanatçı, kariyerine 1939’da bir grupta şarkıcı olarak başladı, ancak 1945’te ilk kaydı olan ‘Sentimental Journey’i kaydettikten sonra tanındı.

Sanatçı, 1938 yılında geçirdiği bir kaza sonrasında bir daha dans edemeyeceğini öğrenince şarkı söylemeyi öğrenmişti. Day’in, 1956 tarihli ‘Que Sera, Sera’ (Whatever Will Be, Will Be) şarkısı dünya çapında hit oldu.

Müzikhol ve büyük orkestralarla çalışan Doris Day, 1948’den itibaren, beyazperdeye de geçti ve birçok filmde oynadı. Day 1960 yılında Pillow Talk adlı filmdeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Oscarı’na aday gösterildi. ABD’li ikon, yaklaşık 50 yılını eğlence sektörüne adadı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir