Donuk ve Yorgun Cildi Canlandırmanın Yolları

Cildinizin son zamanlarda donuk ve yorgun göründüğünü fark ettiyseniz, daha iyi bir cilt bakımı rutini uygulamaya başlamanın zamanı gelmiş demektir. Cildiniz için her gün birkaç dakika ayırmanız ve iyi bir cilt bakımı rutini ile kendinizi şımartmanız gerektiğini biliyorsunuz. 

Haber Merkezi / Size avantajlı bir başlangıç ​​yapmak için, donuk ve yorgun cildinizi canlandırmaya yardımcı olacak mükemmel cilt bakım rutini haritasını çıkardık. Öyleyse okumaya devam edin…

Cildinizi günde iki kez temizleyin;

Ciltte tortu ve kullandığınız kozmetik ürünlerin birikimini ortadan kaldırmak için yüzünüzü günde iki kez yıkamanız çok önemli. Ancak cildinizdeki doğal yağları sıyırıp donuk ve kuru bırakabilecek sert temizleyicilerden uzak durmalısınız. Yapmanız gereken şey, cildi kurutmadan kirlerden kurtulacak hafif bir yüz yıkamadır.

Haftada en az 1-2 kez peeling yapın;

Peeling, ölü deriyi ve günlük yaşamın ve kullandığınız kozmetiklerin cildinizde bıraktığı kir birikimini giderir, cildinizdeki gözenekleri açarak alttaki parlak cildi ortaya çıkarır. Ayrıca cilt bakım ürünlerinin cildin daha derinlerine nüfuz etmesine yardımcı olur. Bu yüzden yüzünüze haftada 1-2 kez peeling yapmak çok önemlidir. 

Kağıt maskesi kullanın;

Kağıt maskeleri kim sevmez? Güçlü bileşenlerle doludurlar. Cildi beslemek, yumuşak ve parlak hale getirmek için harikadırlar. Ayrıca kağıt maskeler parabenler ve alkol gibi kötü maddeler içermezler.

C Vitamini serumu;

Serumlar cildinizin en iyi arkadaşlarıdır! Belirli cilt endişelerini gideren güçlü bileşenlerle yüklüdürler. Donuk ve yorgun bir ciltle mücadele söz konusu olduğunda, C vitamini serumu kullanmanız gerekli. C vitamini serumu bunun dışında yaşlanma, kirlilik ve güneş hasarı gibi çeşitli cilt problemlerini de çözerek size daha parlak, pürüzsüz  bir cilt bırakır.

Cildinizi nemlendirin, nemlendirin, nemlendirin;

Cildinizi nemlendirmekten çekinmeyin hanımlar! Cildinizi daha da yağlı hale getirebileceğini düşünerek bir nemlendirici kullanmaktan şüpheleniyorsanız, anlıyoruz. Ancak bu adımı tamamen atlamak yerine, tek yapmanız gereken cildinizi yapışkan hissettirmeden besleyecek hafif bir formüle sahip sahip nemlendiriciler kullanmak.

Güneş kremi;

Bu adımı şöyle anlayalım. Yukarıdaki tüm adımları doğru bir şekilde yaptını ve cildinize azami özeni gösterdiniz, ancak daha sonra bir güneş kremi sürmeyi atladığınızda (içeride veya dışarıda olmanıza bakılmaksızın), ilk adıma geri dönersiniz! Bu yüzden nemlendiriciden sonra ve makyaj yapmadan önce yüzünüze ve boynunuza mutlaka güneş kremi uygulayın.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir