Dolarda yatay seyir devam ediyor!

Euro/dolar paritesi bir önceki kapanışın hemen üzerinde 1,1930 seviyesinde işlem görüyor. Dolar kurunun 7,50 TL olduğu haftanın dördüncü günüde Euro TL kuru ise 8,96 TL’de konumlanmış durumda.

Haber Merkezi / Döviz kurlarında haftanın ilk günü yaşanan yüzde 3’leri bulan yükselişler, ABD tahvil getirilerindeki düşüşler birlikte salı ve çarşamba günü geri verildi. Dolar kurunun 7,50 TL olduğu haftanın dördüncü günüde Euro TL kuru ise 8,96 TL’de konumlanmış durumda. Euro/dolar paritesi ise önceki kapanışın hemen üzerinde 1,1930 seviyesinde işlem görüyor.

Altında yükseliş sürüyor

Haftaya 1.700 dolar civarında başlayan ons altın yükselen tahvil faizler ile 1.680 doların altına geriledikten sonra mali teşvik paketine dair beklentilerle yükselerek haftalık kazanç bölgesine geçmeyi başarmıştı. Hafta başından bu yana yüzde 1,9 yukarıda olan altın fiyatları, mali teşvik paketinin ABD Kongresi’nden geçmesiyle birlikte, salı sabahından bu yana neredeyse yüzde 1 yükseliş kaydederek ons başına 1.732 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Petrol yükseldi

Petrol fiyatları, ABD’de resmi verilerin benzin stoklarında büyük bir azalmaya işaret etmesiyle Asya işlemlerinde yükseldi.

Nisan vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, yüzde 0,9 yükselerek varil başına 64,99 dolara yükseldi. Mayıs vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, bir önceki seansta 38 cent kazandıktan sonra yüzde 0,9 yükselerek varil başına 68,49 dolardan işlem görüyor.

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir