Dolar ve Euro’da son durum

Dolar/TL, hafta ortasında sakin bir seyir izliyor. Dün 7,60’ın hemen altında kapanan Dolar/TL, bugün 7,64’ten işlem görüyor. Euro/TL ise 9,08’de seyrediyor. ABD tahvil getirilerinde yukarı yönlü hareketlerin etkisiyle 12 işlem gününde 6,90 seviyelerinden yüzde 13 yükselen dolar/TL, 7,78’in üzerini görmüştü.

Haber Merkezi / Haftaya yükselişle başladıktan sonra dün yüzde 2 civarı gerileyen Dolar/TL, hafta ortasında sakin bir seyir izliyor. Dün 7,60’ın hemen altında kapanan Dolar/TL, bugün 7,64’ten işlem görüyor. Euro/TL ise 9,08’de seyrediyor.

ABD tahvil getirilerinde yukarı yönlü hareketlerin etkisiyle 12 işlem gününde 6,90 seviyelerinden yüzde 13 yükselen dolar/TL, 7,78’in üzerini görmüştü.

Altın

Altın, ABD Hazine tahvili faizlerinin yükselmesiyle beraber son 9 ayın en düşük seviyesine geriledikten sonra doların zayıflaması ve faizlerin düşmesiyle birlikte son iki aydaki en büyük yükselişini kaydetti. Ons altın, 1.713 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Küresel olarak Doların zayıflaması Türk Lirası’nın değerlenmesini sağlarken gram altın da küresel altın fiyatlarındaki yükselişten ziyade Dolar/TL’deki düşüşü takip ederek 420 TL civarında seyrediyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir